Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Religion, Culture and Society Calendar

Publieksacademie Dode Zeerollen

Wanneer:wo 27-09-2023 19:30 - 22:00
Waar:Geertsemazaal, in het Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

In samenwerking met Dagblad van het Noorden organiseert de faculteit Religie, Cultuur en Maatschappij een publieksavond over de Dode Zeerollen. De Dode Zeerollen, een collectie handschriften van ruim 2000 jaar oud die halverwege de vorige eeuw gevonden zijn in Qumran (Westelijke Jordaanoever), zijn een belangrijke bron van informatie over het leven en de joodse cultuur in die tijd. Ze worden in ons Qumran-instituut onderzocht om te ontdekken wie de mensen zijn die deze eerste versie van de Bijbel geschreven hebben. In 2013 werd in het Drents museum een tentoonstelling georganiseerd over de Dode Zeerollen, één van de grootste archeologische ontdekkingen van de twintigste eeuw.

Tijdens de Publieksacademie, in samenwerking met Dagblad van het Noorden, zullen drie onderzoekers van het Qumran-instituut (prof. Mladen Popović, dr. Ayhan Aksu en dr. Arjen Bakker) meer vertellen over hun onderzoek naar deze beroemde documenten.

De zaal zit helaas vol. Mocht u toch niet aanwezig kunnen zijn in de zaal, zou u zich dan af willen melden via de mail, via: communications.rcs@rug.nl? Dan kunnen we andere belangstellenden die op de wachtlijst staan nog blij maken. Wilt u op de wachtlijst? Ook dan kunt u mailen naar communications.rcs@rug.nl.

Op de avond zelf zal een livestream beschikbaar zijn. Hiervoor kunt u op de knop hieronder drukken.

Publieksacademie
Publieksacademie