Skip to ContentSkip to Navigation
Jantina Tammes School of Digital Society, Technology and AI Agenda

Taalmodellen (LLM's) in de Nederlandse zorg

Vanaf:ma 29-01-2024
Tot en met:di 30-01-2024
Waar:Beatrixtheater, Utrecht

Vorig jaar hebben we een succesvolle dag georganiseerd over tekst-mining. Dit jaar geven we een vervolg hieraan met het onderwerp: LLM’s in de Nederlandse zorg.

Op 29 en 30 januari 2024 organiseert Health-RI in Utrecht een tweedaags event over LLM’s in de Nederlandse zorg. Taalmodellen zijn kunstmatige intelligentie systemen die natuurlijke taal kunnen begrijpen en genereren. Ze worden steeds meer gebruikt voor allerlei toepassingen in de zorg, zoals tekstmining, chatbots, spraakherkenning en -synthese, en klinische beslissingsondersteuning. Omdat er zowel op het ontwikkelvlak als het gebruikersvlak veel te leren en te delen valt knippen we bijeenkomst op in twee delen.

Op maandagmiddag 29 januari (13-17u) komen de ontwikkelaars van taalmodellen aan het woord. Werkt u zelf aan LLM-applicaties? Kom dan op maandagmiddag 29 januari 2024 naar het Beatrixgebouw in Utrecht voor een interactief event over de mogelijkheden en uitdagingen van LLM’s in de zorg. Op deze dag is de toegang gratis.

Op dinsdag 30 januari (9-17u) komen de gebruikers van taalmodellen aan het woord. Bent u benieuwd hoe u ChatGPT-achtige producten, tekstmining, NLP en andere taalmodellen kunt gebruiken in uw werk of wilt u meer weten over een product dat daarvan gebruikmaakt? Of hoe deze nieuwe ontwikkelingen van ongestructureerde teksten waardevolle data maakt en zo bijdraagt aan databeschikbaarheid voor primaire processen in de zorg en aan onderzoek, innovatie en beleid? Dan is deze dag voor u. Dit deel kost € 75 (studenten € 25).

Voor meer informatie en aanmelding, zie de website van Heath RI.

Taalmodellen in de Nederlandse zorg