About us Faculty of Behavioural and Social Sciences

Nederland kampioen uithuisplaatsen? Veilig opgroeien in een gezin met ernstige problemen - 13 sep 2022

21 juli 2022
.

De link naar de entreebewijzen en live stream staat onderaan deze pagina ↓

Nederlandse jongeren behoren tot de gelukkigste ter wereld, zo blijkt uit onderzoek. Helaas geldt dit geluk niet voor alle jongeren.

Er zijn naar schatting 35.000 tot 116.000 gezinnen in Nederland die langdurig met problemen op meerdere vlakken in hun leven worstelen, bijvoorbeeld op het gebied van opvoeding, financiën en (psychische) gezondheid. Dat kan grote gevolgen hebben voor kinderen en jongeren.

Soms gaat het zelfs zo ver dat kinderen uit hun huis worden geplaatst. In 2021 woonden ongeveer 41.000 kinderen niet meer thuis. Is Nederland daarmee 'kampioen' uithuisplaatsingen? Hoe kunnen de problemen in gezinnen zo hoog oplopen? En wat is de rol van het jeugdzorgsysteem?

Aflevering drie van de Publieksacademie Sociale Wetenschappen gaat over hoe jongeren uit gezinnen met dit soort ernstige problemen veilig op kunnen groeien. Te gast zijn o.a. Jana Knot-Dickscheit en kinderombudsman Margrite Kalverboer.

Heeft u vragen voor Jana en/of Margrite dan kunt u die vooraf sturen naar: publieksacademie-sw rug.nl

Jana Knot
Jana Knot-Dickscheit
Margrite Kalverboer

Meer informatie

• Lezing: Nederland kampioen uithuisplaatsen? Veilig opgroeien in een gezin met ernstige problemen
  • Datum: 13 september 2022
  • Tijd: 19:30-21:30 uur
  • Plaats: Groninger Forum (vooraf aanmelden verplicht) en online. Meer informatie volgt snel op deze website.
  • Toegang: Gratis
Laatst gewijzigd:07 augustus 2022 10:27