Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Behavioural and Social Sciences

Studiedag ‘Seksuele oriëntatie en genderidentiteit’

03 juni 2022

Jeugdzorg, de LHBTQIA+-beweging en de wetenschap in Noord-Nederland nodigen professionals in de jeugdhulp en het onderwijs (Noord Nederland) uit voor de studiedag op donderdag 30 juni 2022. De thema’s seksuele oriëntatie en genderidentiteit in de begeleiding van jongeren komen aan bod.

Docenten en jeugdhulpverleners ervaren regelmatig een behoefte aan kennis en het delen van ervaringen over hoe je bijvoorbeeld om kan gaan met extreme meningen en vooroordelen, waar je als professional terecht kan voor advies of hoe je genderdiversiteit bespreekbaar kunt maken. Deze onderwerpen worden tijdens de studiedag besproken.

Voor wie

De studiedag is gericht op zowel professionals op de werkvloer als op beleidsmakers die diversiteit en inclusie binnen hun school of zorgorganisatie borgen zoals docenten, schoolleiders, mentoren, leerplichtambtenaren, jeugdhulpverleners, gedragswetenschappers, groepswerkers of maatschappelijk werkers.

Programma

Tijdens de studiedag zijn er sprekers met bijdragen vanuit wetenschap en praktijk en is er keuze uit een breed aanbod aan workshops door ervaringsdeskundigen. Daarnaast is er ruimte voor theater, ontmoeting en discussie.

Praktische informatie

Wanneer : donderdag 30 juni 2022, 09.00 tot 17.00 uur
Waar : Opleidingscentrum Yorneo, Papenvoort 21, 9447 TT in Papenvoort
Kosten : €25,- De dag is geheel verzorgd, inclusief lunch
Aanmelding : geef je op vóór 8 juni 2022. Er is plaats voor ca. 80 deelnemers. Als je op de wachtlijst terecht komt, word je hierover geïnformeerd.

Het aanmeldformulier en meer informatie vind je op de website van Yorneo .

Laatst gewijzigd:03 juni 2022 15:37

Meer nieuws

 • 10 mei 2023

  Meer eenzaamheid bij ouderen met migratieachtergrond

  Oudere migranten, met name Marokkaanse en Turkse ouderen, voelen zich eenzamer dan ouderen zonder migratieachtergrond. Uit het onderzoek van Rowan ten Kate blijkt dat het een gevolg is van gevoelens van verlies naar het geboorteland en...

 • 09 mei 2023

  Last van een terror-manager?

  De kans is groot dat je er ooit mee te maken krijgt: een leidinggevende die jou of een collega tot mikpunt maakt. Organisatiepsycholoog Barbara Wisse doet onderzoek naar dit letterlijk ziekmakend gedrag en legt uit wat je er tegen kunt doen.

 • 18 april 2023

  Nardi Steverink geeft ouderen met cursus meer grip op leven

  Gezond en gelukkig ouder worden? Het is niet alleen een kwestie van goede genen, maar ook van zelf de regie over je leven nemen, zo blijkt uit het onderzoek van socioloog Nardi Steverink. Om mensen hierbij te helpen ontwikkelde ze de cursus GRIP en...