Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Faculteit Religie, Cultuur en Maatschappij Agenda

Online Opening Academisch Jaar Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap

Wanneer:wo 02-09-2020 15:00 - 16:00
Waar:Blackboard Collaborate

Op woensdag 2 september vindt om 15 uur de online opening van het academisch jaar 2020-2021 plaats van de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap (GGW). Het programma zal in het teken staan van slavernij en religie. Speciale gast is dr. Valika Smeulders, hoofd van de afdeling geschiedenis van het Rijksmuseum en curator van de tentoonstelling over slavernij die in 2021 in het Rijksmuseum te zien zal zijn.

Dr. Valika Smeulders
Dr. Valika Smeulders

Over Valika Smeulders

Dr. Valika Smeulders is onderzoeker en curator, gespecialiseerd in het koloniale verleden en representatie. Zij schreef over de presentatie van het slavernijverleden in Nederland, Curaçao, Suriname, Sint Maarten, Ghana en Zuid-Afrika (o.m. Op zoek naar de Stilte en Slavernij in Perspectief). Naast haar werk voor het Rijksmuseum is zij verbonden als postdoc onderzoeker aan het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV) en eigenaar van Pasado Presente. Zij is lid van de Commissie Koloniale Collecties, het UNESCO Memory of the World Comité, de Werkgroep Caribische Letteren en het Comité Koninkrijksrelaties. In 2019 hield zij de zesde Rudolf van Lier-lezing aan de Universiteit Leiden en ontving ze de Black Achievement Award in de categorie Onderwijs en Wetenschap.

Programma

15.00 - 15.05
Welkom door decaan Prof.dr. Mladen Popović
15.05 - 15.25
Lezing Dr. Valika Smeulders - Slavernij en Religie
15.25 - 15.40
Q & A met Dr. Smeulders
15.40 - 15.50
Presentatie studievereniging Gerardus van der Leeuw
15.50 - 15.55
Afsluiting

Aanmelden

Als je de opening wilt bijwonen, meld je dan aan voor 28 augustus via het aanmeldformulier, dan sturen we je een paar dagen voor aanvang een login link om deel te nemen.

View this page in: English