Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit Godgeleerdheid en GodsdienstwetenschapAgenda

Publiekslezing Samuel Wells - Ministry: Being Reconciled

Wanneer:ma 26-09-2016 16:00 - 18:00
Waar:Doopsgezinde Kerk, Oude Boteringestraat 33, Groningen

Dr. Samuel Wells, hoogleraar ethiek en predikant in Londen (St. Martin in the Fields), geeft in het kader van de tweedaagse conferentie Fearless Presence: Christian Practice in a Secular Age een openbare lezing.

Centraal staan vragen rondom de praktijk van het christen zijn in een seculiere tijd. Wells heeft veel ervaring met deze thematiek, zowel wetenschappelijk als praktisch. Belangrijke begrippen voor hem zijn ‘niet vrezen’ en ‘improvisatie’. In zijn denken hierover neemt hij het uitgangspunt in de liturgie en de sacramenten, een voor Nederlandse begrippen nieuwe en uitdagende benadering.

Op de lezing van dr. Wells zal gereageerd worden door prof. dr. Benno van den Toren en prof. dr. E. van ’t Slot. Daarna is er ruimte voor vragen en reacties uit de zaal.

Organisatie en informatie

De organisatie van deze conferentie en de publiekslezing is belegd bij representanten van de Confessionele Vereniging en van de IZB. Voor meer informatie kunt u terecht bij prof. dr. E. van ’t Slot (e.van.t.slot@rug.nl), bijzonder hoogleraar vanwege de Confessionele Vereniging bij de RUG of drs. W.P. Vermeulen, promovendus aan de RUG en missionair predikant (Utrecht / IZB).

Toegang: gratis
Aanmelden niet nodig

Dr. Samuel Wells
Dr. Samuel Wells
printView this page in: English