Skip to ContentSkip to Navigation
University of Groningen Business School
Connecting for impact
Business School Executive programma's Digitale Transformatie

Masterclass Digitale Transformatie voor bestuurders

Blijf digitale transformatie de baas
UGBS Masterclass Digitale Transformatie

Leer van wetenschappers én digitale pioniers

Digitale dienstverlening is meer en meer de norm aan het worden, ook voor non-profit en overheidsorganisaties. De voordelen voor gebruikers zijn evident: online klantenservices en digitale loketten bieden gemak, snelheid en dienstverlening op maat. Maar ook voor de dienstverlener zelf betekent online serviceverlening nieuwe kansen. Het maakt effectievere en efficiëntere manieren van werken mogelijk, mits het goed wordt uitgevoerd.

Bij tech bedrijven en jonge start-ups zit deze manier van werken in het DNA, maar weet u wat uw organisatie nodig heeft om succesvol digitaal te kunnen transformeren? Digitalisering is veel meer dan een operationeel proces en vraagt om een strategische aanpak. Hoe zorgt uw organisatie voor kennisopbouw als het gaat om digitale ontwikkelingen? Hoe speelt u in op nieuwe kansen en hoe vermijdt u risico’s? Hoe blijft de klant centraal staan, terwijl interne processen en de bedrijfscultuur moeten veranderen?

Tijdens de masterclass 'Digitale Transformatie voor bestuurders' van het Groningen Digital Business Centre (GDBC), in samenwerking met University of Groningen Business School, delen wetenschappers en digitale pioniers hun kennis over en ervaringen met digitale transformatie. Krijg in één dag meer inzicht in hoe u de digitale transformatie van uw eigen organisatie kunt vormgeven.


Voor wie is de masterclass?

U bent een bestuurder of manager van een non-profit of (semi-) overheidsorganisatie, zoals een gemeente, provincie, waterschap, zorginstelling, woningcorporatie of in de nutssector.

De masterclass geeft u inzicht in:

1. Technologische ontwikkelingen
Verken de technologische ontwikkelingen die een belangrijk onderdeel uitmaken van de digitalisering. Van welke digitale technologieën kan uw organisatie gebruikmaken?

2. Digitalisering onder burgers en ondernemers
Waar liggen de behoeften van burgers en ondernemers in een digitaliserende samenleving? Ontdek hoe de dienstverlening van overheden hier optimaal op in kan spelen.

3. Digitale transformatie als strategisch vraagstuk
Digitalisering is niet simpelweg een operationele zaak, maar vraagt om een strategische visie. Krijg meer zicht op het strategisch potentieel van digitalisering voor uw organisatie.

4. Het managen van digitale transformatie
Bij digitale transformatie gaat het niet alleen om technologie. Ook het veranderen van interne processen en bedrijfscultuur (zoals Agile werken) is van cruciaal belang.


RUG, NOO en Frank

Leer van experts en digitale pioniers uit de wetenschap, overheid en het bedrijfsleven

Dr. Thijs Broekhuizen

Programmadirecteur dr. Thijs Broekhuizen is universitair hoofddocent bij de Rijksuniversiteit Groningen en gespecialiseerd in innovatie en digital business.

Professor Jenny van Doorn

Prof. dr. Jenny van Doorn is hoogleraar marketing. Haar onderzoek richt zich op het gebruik van nieuwe technologieën in dienstverlening, zoals op het gebied van klantbetrokkenheid, klantgedrag, robotica en duurzaamheid.

Professor Jana Oehmichen

Prof. dr. Jana Oehmichen is hoogleraar organisatie- en managementstudies bij de Rijksuniversiteit Groningen.

Benjamin

Benjamin Derksen is CCO van het Groningse bedrijf Frank, met ruim 450 webwinkels in meer dan dertien landen.

Alexander

Dr. Alexander Schult is medeoprichter van de AI-startup ONDEWO en partner bij QuantCo.

Benjamin Derksen

Lex List is Chief Information Officer bij TKP Pensioen.

Erik Rutkens

Erik Rutkens is oprichter van Qbit en expert in cyber security. Qbit beveiligt digitale producten en diensten.

Fred Hassert

Fred Hassert, Voorzitter van Samenwerking Noord:

“Het is voor Noord-Nederland van groot belang om de digitale agenda te versterken. Het vergroten van kennis bij bestuurders en topmanagement is hierin een belangrijke stap.”


Nicolai Fabian

Blogreeks over digitale transformatie

Nicolai Fabian, wetenschappelijk onderzoeker van het Groningen Digital Business Centre (GDBC) van de Rijksuniversiteit Groningen, onthult in zijn blogreeks over digitale transformatie wat digitale transformatie precies is, wat de gevolgen zijn en hoe u de juiste koers kunt bepalen. U leest de blogs hier >>


Meer informatie en inschrijven

Voor vragen of meer informatie over de inhoud van deze masterclass kunt u contact opnemen met:

Laatst gewijzigd:08 augustus 2023 12:26