Skip to ContentSkip to Navigation
Alumni

Voorwaarts met Waterstof

Wanneer:do 06-04-2023
Waar:Delft

Waterstof speelt een belangrijke rol in de energietransitie, omdat waterstof energie kan opslaan en transporteren. De eerste bussen en auto’s rijden al op waterstof. Vorig jaar ging het eerste Europese promotietraject voor juristen op het gebied van de waterstofeconomie bij de de RUG van start. Shell wil graag een actieve rol spelen in het realiseren van een waterstofeconomie in Nederland. Het raceteam Forze wil de waterstoftechnologie in de mobiliteitssector een stap verder te brengen.

Vandaar dat wij alumni willen uitnodigen om op 6 april een bezoek te brengen aan Forze Hydrogen Electric Racing van het studententeam uit Delft dat gespecialiseerd is in waterstof-elektrisch racen. Het team zal hun project en H2-raceauto dan presenteren. Dit gaan we doen in combinatie met een bezoek aan de oudste bierbrouwerij in Delft met uitleg over het proces, samen met een heerlijk biertje. Immers bier bestaat voor 90% uit water en water uit 2 waterstofatomen en 1 zuurstofatoom.

Na de rondleidingen gaat alumnus Ruud de Jongh (Vice President Gas & Hydrogen Partnerships Shell) in op de visie van Shell op de energietransitie en vertelt Prof. Dr. Lorenzo Squintani (Hoogleraar Energie recht en directeur van de Wubbo Ockels School for Energy and Climate) wat de universiteit doet en van plan is te doen op het gebied van waterstofonderzoek en -onderwijs.

Programma donderdag 6 april

  • 17.00 uur verzamelen de Koperen Kat,
  • 17.15 uur rondleidingen Koperen Kat en ForzeH2 (in 2 groepen)
  • 18.30 uur Ruud de Jongh (Vice President Gas & Hydrogen Partnerships Shell) over de NL doelstellingen en Shell in H2 Mobiliteit
  • 18.45 uur vragen
  • 19.00 uur Afsluiting door prof. mr. dr. Lorenzo Squintani
  • 19:15 uur Bier met een hap.