Alumni-avond in Bergum

Wanneer:wo 13-10-2021
Waar:De Pleats, Bergum

Save the date!

Met veel plezier nodigen we je uit voor de eerste RUG alumnibijeenkomst in Friesland op woensdagavond, 13 oktober in De Pleats in Bergum.

Het is dit jaar 150 jaar geleden dat Aletta Jacobs zich inschreef bij de Rijksuniversiteit Groningen en daarmee de eerste officiële vrouwelijke student in Nederland werd. Daarom stellen we deze avond de vraag: 'Hoe zit het nu met de emancipatie van de vrouw?'

Tijdens een informeel diner parlant gaat de decaan van de Fryslan Campus, Prof. Andrej Zwitter hierover in gesprek met Cisca Wijmenga, de eerste vrouwelijke rector magnificus bij de RUG, met Geesje Duursma, de eerste gastvrijheidseconoom en met Maarten Huygen, de schrijver van het boek ‘Het nut van de man’.

Wil je onder het genot van een heerlijke maaltijd, discussiëren, netwerken en herinneringen ophalen aan de studietijd bij de RUG kom dan ook. En vind je het zelfs zo leuk dat je mee wilt organiseren dan kan dat ook. We gaan die avond starten met een Fryske alumnicommissie die samen met de Campus Fryslan een Fryske alumni sirkel gaat oprichten en zoeken hiervoor nog enthousiaste alumni.

Informatie en mogelijkheid tot opgave volgt hier binnenkort!

Over de sprekers:
Geesje Duursma, 1998 MSc Economie, ondernemer en toezichthouder. Won o.a in Orlando de World Young Business Achievers award voor het concept van De Pleats en de Vrouw in de Media Award.
Cisca Wijmenga, 1988 drs Biologie, Cisca staat na 292 mannen sinds 2019 als rector magnificus aan het roer bij de RUG. Van de mavo te Bergum bracht zij het tot Rector Magnificus en winnaar van de Spinozapremie voor onderzoek naar genetische factoren bij coeliakie.
Maarten Huygen, 1977 mr. Rechten, Maarten werkte als verslaggever, commentator en chef opinie voor NRC Handelsblad en was elf jaar correspondent in de Verenigde Staten.