Skip to ContentSkip to Navigation
Alumni

YAN De ideale stad

Wanneer:wo 25-11-2020 19:00 - 20:30
Waar:online
YAN ideale stad
YAN ideale stad

De horeca is dicht, de cultuur is op slot en het sporten is beperkt. Maar er kan nog steeds veel. Zoals, deze interactieve online bijeenkomst met topsprekers, waar je je mening mag geven, tegelijkertijd in kleine groepjes met mede-alumni aan de slag gaat en waar je ook iets kunt leren over stadsplanning en het aanpassingsvermogen van de stad.

Wie? Wat?
YAN nodigt je van harte uit om samen met de stadsarchitect van Groningen, Jeroen de Willigen, en RUG onderzoeker Ward Rauws een positieve bijdrage te leveren aan de leefbare stad van de toekomst. Wat betekenen klimaatverandering, hoge woningprijzen, thuiswerken, online winkelen, duurzame economie en nieuwe technologieën voor de stad van de toekomst? Blijft de stad nog wel bestaan en zo ja is dat nog een stad waarin jij wilt of kunt wonen en werken?
De digitale inloop start vanaf 19.00 uur.

Beperkt aantal online tickets beschikbaar. Geef je dus snel op.

Wie is Jeroen?

Jeroen de Willigen is inmiddels vijf jaar stadsbouwmeester van de gemeente Groningen. Hij adviseert het college van B&W over de kwaliteit van de ruimtelijk-functionele ontwikkeling van de stad en is tevens de eindverantwoordelijke voor de welstandsbeoordeling. Jeroen de Willigen is daarnaast creatief directeur van architectenbureau De Zwarte Hond en stedenbouwkundige van origine (TU Delft).

Wie is Ward?

Ward Rauws is universitair docent planologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en gespecialiseerd in adaptieve stedelijke en regionale planning. In 2015 werd Ward gekozen als docent van het jaar. Wil je meer weten over zijn visie over de stad van de toekomst. Bekijk zijn lezing voor de universiteit van Nederland op YouTube.