Skip to ContentSkip to Navigation
Alumni About alumni Album Amicorum

Album Amicorum

Nieuwe editie

Een nieuwe editie van het Album Amicorum is in voorbereiding. Heb je mooie, grappige, bijzondere, ontroerende, baanbrekende en verrassende foto's over het studentenleven in Groningen?

Stuur ze naar alumni rug.nl!

Over het Album Amicorum

Eeuwenlang droegen academici een Album Amicorum, oftewel vriendenboek met zich mee, waarin herinneringen aan dierbare personen en momenten werden verzameld. Ze namen het mee op hun reizen langs de verschillende Europese universiteiten. In 2009 heeft de Rijksuniversiteit Groningen deze traditie een nieuw leven ingeblazen. Masterstudenten en promovendi krijgen sindsdien tijdens hun buluitreiking een bijzonder afstudeercadeau namens de universiteit en het Ubbo Emmius Fonds: het Album Amicorum. Het Album is een blijvend aandenken, in woord en vooral in beeld, aan de studietijd, de stad Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen. Het boek bevat bovendien allerlei elementen die het persoonlijk maken, zoals de mogelijkheid (voor docenten en vrienden) er teksten in te schrijven of er zelf foto’s in te plakken.

Inlay

Download hier de inlay voor docenten voor het Album Amicorum als pdf of als Word-document met tekstvakken.

Editie 2014

Bekijk de 2014 editie van het Album Amicorum

Editie 2009

Bekijk de 2009 editie van het Album Amicorum

Internationale prijzen

De Council for Advancement and Support of Education (CASE) heeft een Gold Award toegekend aan het de editie uit 2014 vanwege ‘its beautiful design, compelling sense of place, and contemporary take on an old concept’. CASE - met hoofdvestiging in de VS - wordt gezien als 's werelds belangrijkste organisatie van professionals die zich bezighouden met communicatie, alumnibeleid en fondsenwerving in het hoger onderwijs. De editie uit 2009 werd door CASE bekroond met een Silver Award. Het Album Amicorum is ontwikkeld door Bert Wolfkamp van de Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met de internationaal befaamde fotomanifestatie en -publisher Noorderlicht.

Laatst gewijzigd:11 februari 2020 15:49
printView this page in: English