Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Walking the light with piezo

29 mei 2013

Stroom opwekken terwijl je loopt. Het kan! Op het seminar Wetenschap midden in de samenleving, werd een poster over piëzo-materialen gepresenteerd, een onderwerp waarin de RUG is gespecialiseerd. Joep Heusschen, student Technische Bedrijfskunde en Leonora Verveld, leerling Praedinius Gymnasium, bogen zich over het vraagstuk of en hoe een piëzo-demo over duurzame energie te maken valt. Begeleiding was in handen van prof.dr. Beatriz Noheda Pinuaga.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:08
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Twee jonge onderzoekers naar topinstituten met Rubiconbeurs

  Dr. Michael Lerch en Sanne van Dijk, twee veelbelovende RUG-wetenschappers, gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten.

 • 14 januari 2019

  RUG-student Boomstra opnieuw wereldkampioen dammen

  Roel Boomstra heeft voor de tweede keer de wereldtitel dammen gewonnen. Hij nam het op tegen viervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman. In 2016 veroverde Roel Boomstra de wereldtitel ook al. Boomstra is masterstudent Physics aan de Rijksuniversiteit...

 • 09 januari 2019

  Smoking gun

  Amina Helmi vond het bewijs voor de theorie dat delen van de Melkweg niet alleen zijn gegroeid door de geboorte van eigen sterren, maar ook door samensmeltingen met andere sterrenstelsels. Voor deze ontdekking was het wachten op de data van ruimtemissie...