Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Videogame helpt prothesegebruikers

25 maart 2015

Onderzoekers van Bewegingswetenschappen en Revalidatiegeneeskunde van de RUG en het UMCG ontwikkelen een training voor het oefenen van de snelheid van handopening en sluiting door een computergame. Bij handprotheses kan de handopening precies gecontroleerd worden. Maar dan moet de gebruiker de prothese wel goed kunnen aansturen. Dat vereist nogal wat training. Een speciale videogame kan daarbij helpen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichting UMCG, bereikbaar via tel. (050) 361 22 00.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:08
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 12 februari 2019

  UMCG start onderzoek naar tevredenheid vrouwen over hun borsten

  Drie afdelingen van het UMCG starten een onderzoek naar de tevredenheid van vrouwen over hun borsten. Het gaat hierbij om vrouwen die nooit geopereerd of behandeld zijn aan hun borsten. Met de resultaten van dit onderzoek wil de afdeling plastische...

 • 12 februari 2019

  Eredoctoraten voor Titia de Lange en Philipp Blom

  De Rijksuniversiteit Groningen reikt tijdens de lustrumweek in juni 2019 eredoctoraten uit aan prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom. Historicus Blom ontvangt het eredoctoraat op voordracht van prof. dr. Ann-Sophie Lehmann van de Faculteit der...

 • 01 februari 2019

  Jos Aartsen stopt in 4e kwartaal 2019 als UMCG-bestuursvoorzitter

  De heer Jos Aartsen, voorzitter Raad van Bestuur, gaat het UMCG in het vierde kwartaal 2019 verlaten. De concrete datum zal mede worden vastgesteld op basis van de datum van zijn opvolging.