Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Europese fondsen en internationale studentenmobiliteit

30 oktober 2013
Tijdens de derde Grantsweek Groningen konden wetenschappers van de RUG en UMCG die externe financiering (Nederlands, Europees) willen aanvragen de fijne kneepjes van het vak leren. Met succes in deze financiële vijvers hengelen betekent dat er extra geld komt voor veelbelovend en excellent wetenschappelijk onderzoek. Ook de internationale studenten mobiliteit vaart er wel bij. Jodien Houwers (Policy advisor International Cooperation van de RUG) en Doti Martono (PhD-student, Groningen Research Institute of Pharmacy) vertellen hoe het werkt.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:23 juli 2018 15:05
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 18 februari 2019

  Fokko Oldenhuis: 'Sekte moet aan banden'

  De Nederlandse overheid moet zich veel harder inspannen om misstanden bij sektes tegen te gaan. „We raken de grip kwijt”, stelt Fokko Oldenhuis, hoogleraar recht en religie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

 • 18 februari 2019

  Ook onderzoek dóen draagt bij aan de zorg

  GZ-psycholoog en cognitief gedragstherapeut Klaske Glashouwer is science-practitioner. Bij GGZ-instelling Accare behandelt ze kinderen en jongeren met eetstoornissen en coördineert ze onderzoek. Aan de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen...

 • 15 februari 2019

  Stynke Castelein wint de Vrouw in de Media Award Groningen 2018

  Stynke Castelein, bijzonder hoogleraar herstelbevordering bij ernstige psychische aandoeningen aan de Rijksuniversiteit Groningen en hoofd onderzoek bij Lentis, ontvangt de Vrouw in de Media Award 2018 voor de provincie Groningen.