Skip to ContentSkip to Navigation

Sustainable Society

News & Events

'Crazy rich soil': Summer School van Pablo Tittonell in de VPRO

27 september 2021

Afgelopen week verscheen er in de VPRO Gids 39 een artikel over de Summer School van Pablo Tittonell, Fellow van onze onderzoeksgroep Sustainable Landscapes. De Summer School ‘Designing sustainable landscapes within regional food systems’ is ondersteund door de Sustainable Society en heeft plaatsgevonden van 30 augustus tot en met 3 september 2021.

Gedurende deze Summer School heeft Pablo de cursisten, onder andere afkomstig uit Argentinië, Mexico, Nicaragua en China, laten zien dat Noord-Nederland een regio is die als voorbeeld kan dienen voor de rest van de wereld als het gaat om het produceren van voedsel onder duurzame omstandigheden. Pablo stelt hierbij de vraag centraal: ‘Eén of twee procent van wat we in Groningen, Friesland en Drenthe consumeren komt uit de regio. Waarom maken we daar niet twintig procent van?’. In deze Summer School hebben de cursisten leren nadenken over hoe je een landschap kunt herinrichten binnen een regioneel voedselsysteem. Lees het hele artikel in de VPRO gids via onderstaande button!

Laatst gewijzigd:22 juli 2022 16:08

Meer nieuws

 • 21 september 2022

  CvB trots op nationale aandacht Feringa’s ‘Alledaagse Moleculen’

  Afgelopen week overhandigden Ben Feringa en Anouk Lubbe het eerste exemplaar van hun boek Alledaagse Moleculen aan minister Robbert Dijkgraaf. Het College van Bestuur is bijzonder trots op dit initiatief, dat landelijk aandacht kreeg. Het CvB is er...

 • 04 juli 2022

  Onderzoek naar de toerist als Antarctisch ambassadeur

  Dr. Annette Scheepstra van het Arctisch Centrum van de RUG, onderdeel van de Faculteit der Letteren, gaat onderzoek doen naar toerisme op Antarctica en de toerist als Antarctisch ambassadeur. Zij krijgt hiervoor financiële steun van 1 miljoen euro...

 • 12 mei 2022

  KNAW benoemt twee hoogleraren RUG tot lid

  Maria Loi en Dirk Slotboom van de Faculteit Science and Engineering zijn door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) benoemd tot lid.

Follow us onyoutube twitter