Skip to ContentSkip to Navigation
Rudolf Agricola School for Sustainable Development
Bringing sustainability science forward
More News & Events

'Crazy rich soil': Summer School van Pablo Tittonell in de VPRO

27 september 2021

Afgelopen week verscheen er in de VPRO Gids 39 een artikel over de Summer School van Pablo Tittonell, Fellow van onze onderzoeksgroep Sustainable Landscapes. De Summer School ‘Designing sustainable landscapes within regional food systems’ is ondersteund door de Sustainable Society en heeft plaatsgevonden van 30 augustus tot en met 3 september 2021.

Gedurende deze Summer School heeft Pablo de cursisten, onder andere afkomstig uit Argentinië, Mexico, Nicaragua en China, laten zien dat Noord-Nederland een regio is die als voorbeeld kan dienen voor de rest van de wereld als het gaat om het produceren van voedsel onder duurzame omstandigheden. Pablo stelt hierbij de vraag centraal: ‘Eén of twee procent van wat we in Groningen, Friesland en Drenthe consumeren komt uit de regio. Waarom maken we daar niet twintig procent van?’. In deze Summer School hebben de cursisten leren nadenken over hoe je een landschap kunt herinrichten binnen een regioneel voedselsysteem. Lees het hele artikel in de VPRO gids via onderstaande button!

Laatst gewijzigd:02 juni 2023 14:30

Meer nieuws

 • 10 juni 2024

  Om een wolkenkrabber heen zwermen

  In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

 • 24 mei 2024

  Lustrum 410 in beeld

  Lustrum 410 in beeld: Een fotoverslag van het lustrum 2024

 • 21 mei 2024

  Uitslag universitaire verkiezingen 2024

  De stemmen zijn geteld en de uitslag van de universitaire verkiezingen is binnen!

Follow us onyoutube twitter