Skip to ContentSkip to Navigation
Rudolf Agricola School for Sustainable Development
Bringing sustainability science forward
More News & Events

'Crazy rich soil': Summer School van Pablo Tittonell in de VPRO

27 september 2021

Afgelopen week verscheen er in de VPRO Gids 39 een artikel over de Summer School van Pablo Tittonell, Fellow van onze onderzoeksgroep Sustainable Landscapes. De Summer School ‘Designing sustainable landscapes within regional food systems’ is ondersteund door de Sustainable Society en heeft plaatsgevonden van 30 augustus tot en met 3 september 2021.

Gedurende deze Summer School heeft Pablo de cursisten, onder andere afkomstig uit Argentinië, Mexico, Nicaragua en China, laten zien dat Noord-Nederland een regio is die als voorbeeld kan dienen voor de rest van de wereld als het gaat om het produceren van voedsel onder duurzame omstandigheden. Pablo stelt hierbij de vraag centraal: ‘Eén of twee procent van wat we in Groningen, Friesland en Drenthe consumeren komt uit de regio. Waarom maken we daar niet twintig procent van?’. In deze Summer School hebben de cursisten leren nadenken over hoe je een landschap kunt herinrichten binnen een regioneel voedselsysteem. Lees het hele artikel in de VPRO gids via onderstaande button!

Laatst gewijzigd:02 juni 2023 14:30

Meer nieuws

 • 11 december 2023

  Join the 'Language and AI' community

  As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...

 • 13 oktober 2023

  Moniek Tromp benoemd tot Captain of Science van de Topsector Chemie

  Prof. dr. Moniek Tromp is door de minister van Economische Zaken en Klimaat benoemd tot Captain of Science van de topsector Chemie. Zij is per 1 juli 2023 de opvolger van prof. dr. ir. Bert Weckhuysen van de Universiteit Utrecht.

 • 12 september 2023

  Kunst in tijden van AI

  Leonardo Arriagada Beltran verrichtte zijn promotieonderzoek op het raakvlak van computergegenereerde kunst en kunstmatige intelligentie, een technologie die voortdurend in ontwikkeling is. Op 21 september a.s. verdedigt hij zijn proefschrift....

Follow us onyoutube twitter