Skip to ContentSkip to Navigation
TalencentrumOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Talencentrum

Express yourself <> understand the world
TalencentrumTaalcursussenEngelsCursussen Engels voor Universiteitsmedewerkers

Communicatieve vaardigheden Engels voor studieadviseurs

Duur:8 uur (workshop)
Bedoeld voor:Studieadviseurs van de RUG

In een 8 uur durende workshop wordt er ingegaan op de taalvaardigheden die studieadviseurs nodig hebben in hun contact met internationale studenten. Er van uitgaande dat de meest relevante terminologie om in te gaan op de verschillende opleidingen bekend is, ligt de focus in de workshop meer op de informele en empathische manier van communiceren die gebruikt kan worden wanneer studenten persoonlijke en praktische problemen willen bespreken met de studieadviseurs.

In de workshop wordt gebruik gemaakt van relevant lesmateriaal meegebracht door de docent. Ook worden er aan de hand van rollenspellen realistische situaties gecreëerd om de theorie direct in praktijk te brengen en te oefenen in belangrijke conversaties die tussen een studieadviseur en een internationale student kunnen plaatsvinden.

Rooster

Periode Dag Tijd Inschrijven
De cursus wordt in deze periode niet aangeboden. Wij kunnen op dit moment nog niet aangeven wanneer de cursus wel wordt aangeboden.*
*Meld u aan voor de Talencentrumnieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons cursusaanbod en onze diensten.

Tarieven


Taal- en Cultuurbeleid (TCB) van de RUG

Binnen de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is vanaf 2014, in overleg met studenten en medewerkers uit alle lagen van de organisatie, een Taal- en Cultuurbeleid (TCB) vastgesteld. Het Talencentrum was nauw betrokken bij de beschrijving en concretisering van dit beleid en levert in de periode 2014-2018 een wezenlijke bijdrage aan de uitvoering van dit beleid door actief gerichte ondersteuning te bieden aan faculteiten en diensten, ondersteunde staf, docenten en studenten. De ondersteuning betreft dan vooral taalvaardigheden en interculturele competenties. Zie ook de website van het TCB.

Laatst gewijzigd:01 februari 2019 11:19
printView this page in: English