Skip to ContentSkip to Navigation
Rudolf Agricola School for Sustainable Development
Bringing sustainability science forward
More Nieuws & Evenementen

House of Connections aan de Grote Markt Groningen. Route naar de Agricola School. Bereikbaarheid en parkeren.

05 april 2023
decoratieve afbeelding

De Rudolf Agricola School for Sustainable Development verhuist naar het House of Connections. Dit is gevestigd in het Groot Handelshuis aan de Grote Markt, dat ter plekke bekend staat als 'de vroegere V&D'.

De hoofdingang vind u aan de rechterkant van de voorzijde van het gebouw. Daarna gaat u rechtdoor de grote trap op, direct na de ingang. U komt dan in het centrale trappenhuis.

Het House of Connections is gevestigd aan de achterkant van het centrale trappenhuis, op naar de eerste of tweede verdieping. Hier zijn alle vier Schools for Science & Society van de Rijksuniversiteit Groningen ondergebracht, waarvan de Rudolf Agricola School for Sustainable Development er één is.

Op de eerste verdieping is de eventruimte. De tweede verdieping is ingericht als flexibele kantoor-, vergader- en werkruimte. Dit betekent dat er geen vaste werkplekken zijn. Zoekt u iemand en u hebt geen afspraak? Vraag het dan aan één van de huismeesters, Jan-Willem of Andres.

decoratieve afbeelding
decoratieve afbeelding
Voorzijde Groot Handelshuis. Foto: de grote toegangstrap bij de ingang, centraal trappenhuis, verdieping House of Connections. Foto's: Marco in 't Veldt

Bereikbaarheid

Agricola is gevestigd in het Groot Handelshuis aan de Grote Markt NZ in het hart van Groningen. De Grote Markt is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Hieronder vindt u verdere informatie voor als u met de fiets of auto wilt komen.

Rolstoeltoegankelijkheid van de House of Connections

Het House of Connections heeft twee liften. Bij de ingang - direct rechts naast trap - is een lift. Deze kan u naar de eventfloor op de eerste verdieping brengen. Wilt u naar de kantoorruimte op de tweede verdieping, dan vindt u op de eerste verdieping een linksachterin een andere lift, die u van de eerste naar de tweede verdieping kan brengen. Naast de voordeuren van de House of Connections is een deurbel. Hier kunt u aanbellen als u assistentie nodig hebt bij het openen van deze deur.

Fietsparkeren

In de zone waarin de Agricola School is gevestigd, geldt een zeer streng fietsparkeerbeleid. Wij raden u daarom aan om uw fiets in de gratis fietsenkelder aan de Grote Markt te parkeren. U kunt vanuit die kelder de lift nemen naar de Agricola School, op de eerste of tweede verdieping.

U vindt hier alle informatie over deze fietsenkelder.

(N.b. Momenteel is de hoofdingang van deze kelder gesloten ivm wegwerkzaamheden. U kunt wel de achteringang bereiken, via een steegje aan de Oude Boteringestraat, rechts van het Land van Kokanje).

Openbaar vervoer: trein

De dichtstbijzijnde stations bij de Grote Markt zijn:

  • Groningen Noord is 1025 meter verwijderd, 14 minuten wandelen.

  • Groningen, Hoofdstation is 1215 meter verwijderd, 17 minuten wandelen.

Openbaar vervoer: bus

Deze Buslijnen stoppen nabij de Grote Markt: 1, 10, 163, 304, 309, 324, 4, 6.

Uitstappen halte Diepenring bij de Sint Jansbrug. Bussen vanaf het Hoofdstation stoppen bij de Stadsschouwburg. Reizigers richting het station kunnen opstappen aan de overzijde, bij het Provinciehuis

Parkeren auto

De Agricola School ligt aan de Grote Markt waar auto’s niet zijn toegestaan. De School beschikt niet over eigen parkeergelegenheid. Als u dichtbij wilt parkeren, kunt u uw auto op loopafstand parkeren in parkeergarage Forum (Schoolstraat 16). De kosten hiervoor zijn €22,00 per 24 uur.

Route naar parkeergarage Forum:

Vanaf de rondweg N7 neemt u de afslag Helpman; Daarna rijdt u richting centrum; Vervolgens gaat u voor de gracht rechtsaf; Dan gaat u bij het eerste stoplicht linksaf; Sla rechtsaf naar de Radesingel;Sla linksaf naar de Winschoterkade; Sla rechtsaf naar het Damsterdiep/de Steentilbrug; Sla direct weer linksaf naar het Schuitendiep; Neem de tweede weg links naar de Sint Jansstraat; Sla linksaf naar de Schoolstraat; de garage is aan de rechterkant.  

Andere parkeergarages:

·   Parkeergarage Centrum: Pelsterstraat 15 - €22,- per 24 uur – Hoogte: 1,90 m. (+/- 5 min. lopen)

·   Q-park Rademarkt : Rademarkt 27 - €23,- per 24 uur – Hoogte: 2,05 m. (+/- 7 min. lopen)

·   Parkeergarage Boterdiep: Boterdiep 85 -  €12,- per 24 uur – Hoogte: 2,00 m.  (+/- 13 min. lopen)

·   Q-park P+R Hoofdstation: Cascadeplein - €16,04 per 24 uur- Hoogte: 2,10 m.  (+/- 18 min. lopen)

Verder heeft Groningen meerdere P+R locaties, waar u goedkoop kunt parkeren.

De aanbevolen P+R is Haren. De actuele bus tijden kunt u vinden op de website van www.9292ov.nl

P+R, inclusief adres en aanrijroute:

·   P+R Kardinge, Kardingerplein 1 Groningen, N46/N360, Vanuit Eemshaven, Delfzijl

·   P+R Hoogkerk, Groningerweg Groningen, A7 vanuit Drachten

·   P+R Zernike, De Mudden Groningen, N355 vanuit Leeuwarden

·   P+R Euroborg, Afslag 35 Groningen, A7 vanuit Winschoten/Hoogezand

·   P+R Haren, Emmalaan 35 haren, A28 vanuit Zwolle

Op de P+R terreinen, behalve P+R Euroborg, kunt u gratis parkeren en betaalt u € 6,- (max. 5 personen) voor een retourtje naar het centrum met de P+R Bus (indien de winkels geopend zijn). Voor meer informatie zie ook: gemeente.groningen.nl/parkeren

decoratieve afbeelding
Interieur van het House of Connections. Foto's: Marco in 't Veldt
Laatst gewijzigd:30 januari 2024 15:51
View this page in: English

Meer nieuws

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...

  • 04 maart 2024

    Een plantaardige sensor

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 11 december 2023

    Join the 'Language and AI' community

    As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...

Volg ons opyoutube twitter