Skip to ContentSkip to Navigation
Rudolf Agricola School for Sustainable Development
Bringing sustainability science forward
More News & Events

Frans Stokman en Lars Padmos voorspellen coalitieakkoorden 2021

25 mei 2021

Voor de zesde keer op op rij voorspellen Frans Stokman en Lars Padmos de uitkomsten van de coalitieonderhandelingen. Objectief vanuit de partijprogramma’s hebben zij gekeken welk beleid te verwachten is bij welke coalities en welke coalities het meest waarschijnlijk zijn.

Op donderdag 25 april deelden Frans Stokman en Lars Padmos in het Democracy & Governance lunch webinar al hun voorspellingen omtrent de kabinetsformatie. Deze voorspellingen hebben zij nu nader uitgewerkt. Op basis van de verkiezingsprogramma’s en de analyses van het CPB en PBL zijn op 12 hoofdonderwerpen de beleidsstandpunten en prioriteiten van zes potentiële coalitiepartijen bepaald. Hieruit halen zij vier mogelijke coalities: Rechts, Midden Duurzaam, Midden Sociaal en Breed. De aanbeveling van Frans Stokman en Lars Padmos is dat PvdA en Groen Links eerst afspreken dat zij alleen samen in een coalitie met VVD, CDA en D66 gaan. Dit bevelen zij aan omdat alleen zo een duurzaam én sociaal regeringsprogramma tot stand komt.

Benieuwd waar deze voorspellingen op gebaseerd zijn? In onderstaand document lees je alles over hoe Frans Stokman en Lars Padmos tot deze conclusie zijn gekomen.


De webinar van donderdag 25 april gemist? Kijk deze hieronder terug!

Laatst gewijzigd:02 juni 2023 12:30

Meer nieuws

 • 04 maart 2024

  Een plantaardige sensor

  In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

 • 11 december 2023

  Join the 'Language and AI' community

  As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...

 • 13 oktober 2023

  Moniek Tromp benoemd tot Captain of Science van de Topsector Chemie

  Prof. dr. Moniek Tromp is door de minister van Economische Zaken en Klimaat benoemd tot Captain of Science van de topsector Chemie. Zij is per 1 juli 2023 de opvolger van prof. dr. ir. Bert Weckhuysen van de Universiteit Utrecht.

Follow us onyoutube twitter