Skip to ContentSkip to Navigation
Rudolf Agricola School for Sustainable Development
Bringing sustainability science forward
More News & Events

Ecoloog Raymond Klaassen geeft mini-college over biodiversiteit in Forum Groningen

20 april 2021

Ecoloog Raymond Klaassen, en tevens lid van het kernteam van de onderzoeksgroep Sustainable Landscapes van Sustainable Society, heeft op dinsdag 13 april vanuit Forum Groningen een mini-college over biodiversiteit gegeven.

In het college licht Klaassen onder meer toe hoe de instorting van het ecosysteem, als gevolg van de intensivering van de landbouw, een effect op de biodiversiteit heeft. Het verlies van de biodiversiteit zorgt voor een verlies van de ecosysteemdiensten, waardoor de boer in een vicieuze cirkel terechtkomt. Klaassen bespreekt wat wij als consument kunnen bijdragen en wat de Rijksuniversiteit Groningen al bijdraagt om dit op te lossen.

Het mini-college terugkijken? Dat kan via onderstaande knop!

Laatst gewijzigd:02 juni 2023 14:30

Meer nieuws

 • 04 maart 2024

  Een plantaardige sensor

  In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

 • 11 december 2023

  Join the 'Language and AI' community

  As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...

 • 13 oktober 2023

  Moniek Tromp benoemd tot Captain of Science van de Topsector Chemie

  Prof. dr. Moniek Tromp is door de minister van Economische Zaken en Klimaat benoemd tot Captain of Science van de topsector Chemie. Zij is per 1 juli 2023 de opvolger van prof. dr. ir. Bert Weckhuysen van de Universiteit Utrecht.

Follow us onyoutube twitter