Skip to ContentSkip to Navigation
University of Groningen Press
UGP

Groningen door dromersogen / Raoul de Jong

Auteur: Raoul de Jong (Gastschrijver Rijksuniversiteit Groningen)

Titel: Groningen door dromersogen

Groningen door dromersogen is een veelkleurig mozaïek van verhalen, die in al hun verscheidenheid één ding met elkaar gemeen hebben: zij vertellen over wat zich schuilhoudt in Stad en Ommeland.

In zijn speciaal voor dit boek geschreven bijdragen betrekt Raoul de Jong zijn lezers bij zijn persoonlijke zoektocht naar zijn Surinaamse en Groningse wortels. Zijn verhalen vertellen over een reis naar de tropische binnenlanden, een spirituele reis ook naar de bronnen van een literatuur die in Nederland lange tijd onbekend was en die er nog altijd op wacht om door nieuwe lezers ontdekt te worden.

Ook bevat dit boek werk van elf studenten van de Rijksuniversiteit Groningen die zich, begeleid door Raoul de Jong, verdiepten in verhalen in en over Groningen. Hun eigen teksten voeren ons naar onbekende plaatsen in de stad en de provincie, naar episodes uit het bewogen verleden, naar witte wieven, kluizenaars, zwervers en jeneverstokers. Groningen door dromersogen toont hun verbeelding van het Noorden.

Laatst gewijzigd:09 april 2024 16:16
View this page in: English