Skip to ContentSkip to Navigation
UniversiteitsbibliotheekOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Universiteitsbibliotheek

Universiteitsbibliotheek

Springer Nature OA deal limiet 2018 bereikt

18 december 2018

Volgens de overeenkomst tussen Springer Nature en VSNU (Vereniging van Samenwerkende Universiteiten) konden corresponderende auteurs verbonden aan de Nederlandse universiteiten en de KNAW in 2018 tot een maximum van 2080 open access artikelen publiceren zonder article processing charges (APC's) te betalen.

Deze nationale limiet van 2080 publicaties is op 11 december 2018 bereikt en de deal is op dit moment opgeschort tot 1 januari 2019. Dit betekent dat artikelen van Nederlandse universiteiten niet langer in aanmerking komen voor gratis open access publicatie voor de rest van 2018. Vanaf 1 januari 2019 kunnen corresponderende auteurs verbonden aan de Nederlandse universiteiten en de KNAW gebruikmaken van de nieuwe toekenning van open access artikelen.

Auteurs die hun artikel aanbieden in het MyPublication proces tussen 11 december 2018 en 1 januari 2019 kunnen kiezen tussen publiceren volgens het traditionele subscription model (betaalde toegang) of open access, maar in het laatste geval zullen zij zelf de kosten moeten dragen voor de APC's (€2200,- per artikel). Als u de beschikbare opties wilt bespreken of als u vragen heeft, stuur dan een e-mail naar openaccess@rug.nl (RUG-auteurs) of openaccess@umcg.nl (UMCG-auteurs).

De VSNU zal in samenwerking met de Nederlandse Universiteitsbibliotheken (UKB) onderzoeken hoe deze ongewenste situatie kan worden voorkomen in de toekomst.

Laatst gewijzigd:09 januari 2019 11:47
printView this page in: English

Meer nieuws