Skip to ContentSkip to Navigation
UniversiteitsbibliotheekOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Universiteitsbibliotheek

UniversiteitsbibliotheekLenen

Aanvragen, ophalen, inleveren

aanvragen ophalen inleveren boeken

Aanvragen

Via SmartCat ziet u waar een publicatie bij de Universiteitsbibliotheek zich bevindt.
Voor zoeken in SmartCat hoeft u niet in te loggen, maar voor het aanvragen van publicaties of het inzien van uw leengegevens is dat wel nodig. Voor inloggen heeft u het 04-nummer nodig dat bij de barcode van uw RUGpas of lenerspas staat.

Boeken

Publicaties in open opstelling
Boeken die in open opstelling op een zaal van de UB Binnenstad, UB Zernike of de Centrale Medische Bibliotheek staan, kunt u zelf uit de kast halen en lenen via de Selfservice.

Bijvoorbeeld: University Library Arts Collection: i600 36.060 H13.1.2
Dit boek staat in UB Binnenstad met nummer 36.06 H13.1.2 op het rugetiket, in de Letterencollectie op de tweede verdieping.

Publicaties in het magazijn
Als een exemplaar uitleenbaar is, klikt u op de link Reserveren. Vul op het volgende scherm uw lenernummer en uw wachtwoord in. U ontvangt een e-mail zodra de aangevraagde publicaties voor u klaar staanbij de Selfservice A op de begane grond van de UB Binnenstad. Dit is in principe binnen 3 uur. De publicaties blijven een week voor u beschikbaar.

Bijvoorbeeld: UB 55B 8568 Magazijn
N.B. sommige publicaties staan in een extern magazijn. Als u deze werken aanvraagt, ziet u de melding: UB magazijn/closed stacks Zernike-magazijn; een publicatie uit dat magazijn is in veel gevallen pas de volgende werkdag voor u beschikbaar.

Speciale collecties

Oude en kostbare werken: Uklu
Het meeste materiaal uit de bijzondere collecties kunt uvia SmartCat aanvragen. Uitzondering hierop zijn de persoonlijke nalatenschappen die worden bewaard in de kluis. U kunt deze aanvragen bij de balie van de afdeling Bijzondere Collectie op de 3e verdieping. Voor een aantal bijzondere handschriften geldt dat deze alleen na toestemming van de conservator zijn in te zien.

Films

De Collectie Letteren omvat een grote collectie films ten behoeve van het onderwijs aan de Faculteit der Letteren. Deze zijn alléén voor studenten en medewerkers van de Faculteit der Letteren voor korte tijd te leen. Het reserveren van de filmcollectie doet u via SmartCat.
N.B.: vindt u in de catalogus een DVD met signatuur DVD of VIDEO, dan is dat materiaal alleen te leen voor docenten van de RUG voor gebruik binnen de universiteit.

Houdt u er rekening mee dat het tot 3 uur kan duren voordat u de film kunt afhalen bij de Servicebalie.

Inleveren

Geleende boeken kunnen worden ingeleverd

  • bij elke bibliotheeklocatie (UB Binnenstad, UB Zernike, Centrale Medische Bibliotheek)
  • in de studieruimte in het Heymansgebouw (1e verdieping, vormalige bibliotheekruimte)
  • in de 24/7 Bookbox aan de zijkant van UB Binnenstad (Poststraat, brievenbus links naast de invalideningang)
Laatst gewijzigd:17 april 2018 11:52
printOok beschikbaar in het: English
Volg ons opfacebook twitter