Skip to ContentSkip to Navigation
UniversiteitsbibliotheekOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Universiteitsbibliotheek

UniversiteitsbibliotheekHulpCursussen en workshops

Cursussen en workshops

Instructies

De Universiteitsbibliotheek Groningen verzorgt cursussen en workshops voor studenten, medewerkers en overige bezoekers. Het is mogelijk om individueel of met een groep een afspraak te maken voor een rondleiding of cursus in het gebruik van de Universiteitsbibliotheek (alleen als u geen cursus heeft gekregen in het kader van uw studieprogramma). Kijk bij de Opleidingsgerichte cursussen voor instructiemateriaal, of maak een afspraak onder Cursussen op verzoek.

Online module informatievaardigheden

De Universiteitsbibliotheek heeft een online module informatievaardigheden, met daarin uitgebreide informatie over wetenschappelijke literatuur, onderwerp en zoektermen, het kiezen van informatiebronnen, zoeken en vinden, evalueren en verwerken.

Opleidingsspecifieke cursussen

Ter oriëntatie kunt u de LibGuides raadplegen, met de belangrijkste informatie en literatuurbestanden over verschillende wetenschappelijke terreinen. Onder Opleidingsspecifieke cursussen vindt u de bibliotheekinstructies van uw faculteit.

Cursussen op verzoek

Mocht u niet kunnen deelnemen aan een vakspecifieke of opleidingsgerichte cursus, maar kennis zou willen maken met wat de Universiteitsbibliotheek te bieden heeft, dan kan de UB algemene instructies verzorgen. Als u zich aanmeldt via het formulier instructies, nemen wij contact met u op. Tevens is er voor scholieren [pdf] een mogelijkheid om met de UB kennis te maken.

Laatst gewijzigd:13 maart 2017 11:34
printOok beschikbaar in het: English
Volg ons opfacebook twitter