Skip to ContentSkip to Navigation
UniversiteitsbibliotheekOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Universiteitsbibliotheek

UniversiteitsbibliotheekCollectiesRuimtelijke Wetenschappen

De collectie

Collectie ruimtelijke wetenschappen

De collectie van Ruimtelijke Wetenschappen is te vinden in de Universiteitsbibliotheek Zernike en biedt u informatie op het gebied van geografie, planologie en demografie. De collectie bestaat onder andere uit:

 • Boeken, tijdschriften en naslagwerken
  online en/of gedrukt. Via de rubrieksindeling ziet u waar de publicaties zijn opgesteld.
 • Atlassen
  Een collectie met daarin o.a. thematische en historische atlassen. U kunt de atlassen ter plaatse raadplegen. Bij de collectie vindt u een overzicht van de aanwezige atlassen met daarin een thematische en een regionale index.
 • Statistieken
  Informatie aangeboden door overheidsinstanties en internationale organisaties, zoals CBS, OECD, EG. De meeste zijn online raadpleegbaar.
 • Scripties
  Bachelor- en masterscripties worden vanaf 2004 online aangeboden en zijn alleen beschikbaar voor RUG-studenten en -medewerkers.
 • Digitale bronnen
  Via het RUG-netwerk kunnen diverse bibliografische- en databestanden online worden geraadpleegd. Een selectie van belangrijke bestanden voor Ruimtelijke Wetenschappen kunt u vinden in de LibGuides. Extra links en uitleg over een aantal bestanden is te vinden in de Library Module in Nestor.  
Verplichte literatuur

De UB Zernike streeft ernaar alle verplichte literatuur voor Economie en Bedrijfskunde,Ruimtelijke Wetenschappen en Science and Engineering in haar collectie op te nemen. Bent u docent, en wilt u dat de verplichte literatuur beschikbaar is in de bibliotheek? U kunt uw aanschafverzoek indienen. Als u minimaal 5 weken voor aanvang van het vak uw verzoeken doorgeeft, kunnen wij deze tijdig verwerken.

Waar vind ik de publicatie die ik zoek?

Via SmartCat vindt u alle publicaties die in het bezit zijn van de Universiteitsbibliotheek. Online publicaties zijn binnen de Rijksuniversiteit Groningen meteen te raadplegen, gedrukt materiaal vindt u in de open opstelling of is aan te vragen via SmartCat.

Laatst gewijzigd:18 juni 2018 11:58
printView this page in: English