Skip to ContentSkip to Navigation
UniversiteitsbibliotheekOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Universiteitsbibliotheek

UniversiteitsbibliotheekCollectiesGedrags- en Maatschappijwetenschappen

De collectie

GMW collectie
Omschrijving van de collectie

De collectievorming is gericht op de ondersteuning van het gedrags- en maatschappijwetenschappelijk onderwijs en onderzoek. Alle literatuur die nodig is bij het actuele onderwijs en lopende onderzoek is aanwezig in de Collectie Gedrags- en Maatschappijwetenschappen op de 3e verdieping van de Universiteitsbibliotheek Binnenstad.

Tests

In de collectie bevindt zich literatuur over tests en testleer (rubrieken 300-329), maar de tests zelf niet. Voor programma's voor het maken van vragenlijsten kunt u terecht bij de afdeling Onderzoeksondersteuning van de faculteit GMW, die te vinden zijn in de Psychology LibGuide. Binnen de faculteit bevinden tests zich op verschillende afdelingen.

Bijzondere boeken

Behalve tot publicaties in de beste (inter)nationale wetenschappelijke tijdschriften leidt het onderzoek aan de faculteit GMW ook tot bijzondere boeken. Boeken van hoge wetenschappelijke kwaliteit zijn van groot belang, vooral als ze wetenschappelijke kwaliteit paren aan toegankelijkheid voor ook niet-vakgenoten. Daarom plaatst de faculteit ze in een digitale etalage.

Verplichte literatuur

De verplichte literatuur staat tussen de reguliere collecties in de UB Binnenstad. Bent u docent, en wilt u dat de verplichte literatuur beschikbaar is op de UB? Aanschafverzoeken kunt u indienen via het webformulier. Als u minimaal 5 weken voor aanvang van het vak uw verzoeken doorgeeft, kunnen wij deze tijdig verwerken.

Waar vind ik de publicatie die ik zoek?

Via SmartCat vindt u alle publicaties die in het bezit zijn van de Universiteitsbibliotheek. Online publicaties zijn meteen raadpleegbaar, gedrukt materiaal vindt u in de open opstelling of is aan te vragen via SmartCat.

Laatst gewijzigd:25 juli 2018 12:50
printView this page in: English