Skip to ContentSkip to Navigation
UniversiteitsbibliotheekOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Universiteitsbibliotheek

UniversiteitsbibliotheekLenen

Toegang en lenerspas

Student

Let op: toegangspoortjes dicht!

Per 1 mei 2018 zijn de toegangspoortjes op de begane grond van de UB Binnenstad altijd gesloten. U dient een werkende pas bij de poortjes te houden om het gebouw te kunnen betreden of verlaten.


De Universiteitsbibliotheek verwelkomt diverse doelgroepen die toegang hebben tot de UB. RUG-studenten en -medewerkers vinden op deze pagina meer informatie over hun lenerspas. Andere doelgroepen (bedrijven, walk-in-users) kunnen terecht op de pagina 'De UB per doelgroep'.

  • RUG-studenten
  • RUG-medewerkers
  • Alumni kunnen een betaald lidmaatschap voor de UB aanschaffen. Dat kost € 45 per jaar (met 1 maand opzegtermijn).
    Met dit abonnement heeft u vanuit huis geen toegang tot de elektronische bestanden, tijdschriften en e-books van de RUG. Deze zijn alleen toegankelijk binnen het netwerk van de RUG.

Lenerspas en abonnementen

Mocht u gebruik willen maken van de collectie van de Universiteitsbibliotheek, dan is er de keuze tussen lenerspas, dagpas en diverse abonnementen.

Studenten

Studenten gebruiken de collegekaart van de RUG ook als lenerspas om boeken te lenen en te raadplegen. Het lenersnummer vindt u op de achterzijde van de collegekaart (het nummer van de barcode). De collegekaart wordt gebruikt als:

Medewerkers

Medewerkers van de RUG krijgen een persoonlijke RUGpas. U gebruikt de RUGpas om boeken te lenen bij de RUG-bibliotheken. Het nummer van de barcode aan de achterzijde van de RUGpas is uw lenerspasnummer. Ook gebruikt u de RUGpas voor interbibliothecair leenverkeer.

Laatst gewijzigd:13 april 2018 10:54
printOok beschikbaar in het: English
Volg ons opfacebook twitter