Skip to ContentSkip to Navigation
UniversiteitsbibliotheekOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Universiteitsbibliotheek

UniversiteitsbibliotheekLenen

Toegang en lenerspas

Student

Alle bezoekers (RUG-intern en -extern) moeten bij de UB Binnenstad hun toegangspas aanbieden bij de toegangspoortjes, zowel bij binnenkomst als bij het verlaten van het gebouw. Houdt u er rekening mee dat dit mogelijk enig oponthoud kan veroorzaken.

De Universiteitsbibliotheek verwelkomt diverse doelgroepen die toegang hebben tot de UB. RUG-studenten en -medewerkers vinden op deze pagina meer informatie over hun lenerspas.

Andere doelgroepen (bedrijven, RUG-externe gebruikers) kunnen terecht op de pagina 'De UB per doelgroep'.

  • RUG-studenten
  • RUG-medewerkers
  • Oud-medewerkers
  • Alumni kunnen een betaald lidmaatschap voor de UB aanschaffen. Dat kost € 45 per jaar (met 1 maand opzegtermijn). U kunt ook een combinatiekaart kopen van de UB én Openbare Bibliotheek.
    Met dit abonnement heeft u vanuit huis geen toegang tot de elektronische bestanden, tijdschriften en e-books van de RUG. Deze zijn alleen toegankelijk binnen het netwerk van de RUG.

Lenerspas en abonnementen

Mocht u gebruik willen maken van de collectie van de Universiteitsbibliotheek, dan is er de keuze tussen lenerspas, dagpas en diverse abonnementen.

Studenten

Studenten gebruiken de collegekaart van de RUG ook als lenerspas om boeken te lenen en te raadplegen. Het lenersnummer vindt u op de achterzijde van de collegekaart (het nummer van de barcode). De collegekaart wordt gebruikt als:

Medewerkers

Medewerkers van de RUG krijgen een persoonlijke RUGpas. U gebruikt de RUGpas om boeken te lenen bij de RUG-bibliotheken. Ook gebruikt u de RUGpas voor interbibliothecair leenverkeer.

Laatst gewijzigd:09 januari 2019 14:13
printView this page in: English