Skip to ContentSkip to Navigation
UniversiteitsbibliotheekOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Universiteitsbibliotheek

UniversiteitsbibliotheekCollectiesLetteren

De collectie

Arts collection letteren collectie

De collectie Letteren op de 2e verdieping van de Universiteitsbibliotheek Binnenstad bestaat uit:

Collectie Letteren

De Universiteitsbibliotheek biedt een omvangrijke en gedegen collectie ter ondersteuning van het onderzoek en onderwijs binnen de Faculteit der Letteren. Alle publicaties, zowel gedrukt als online, zijn ontsloten in SmartCat. Het grootste deel van de collectie bevindt zich in het magazijn: deze werken kunt u aanvragen via SmartCat. Daarnaast vindt u op de tweede verdieping van de Universiteitsbibliotheek een zaalcollectie voor Letteren. De open opgestelde boekencollectie is onderverdeeld naar vakgebied.


Verplichte literatuur/literatuur voor werkcolleges

Verplichte literatuur wordt staat tussen de reguliere collectie in de UB Binnenstad. Literatuur voor werkcolleges wordt voor de duur van een college geplaatst in de werkcollegekast op de tweede verdieping.


Filmcollectie

Binnen de collectie Letteren bevindt zich een grote collectie films op dvd t.b.v. het onderwijs aan de Faculteit Letteren. Deze zijn uitsluitend raadpleegbaar voor studenten en medewerkers van de Faculteit Letteren. Het reserveren van de filmcollectie doet u via SmartCat .

Collectie Archeologie

De collectie van Archeologie bestaat uit werken op het gebied van de Mediterrane en Prehistorische Archeologie.

Korea Collectie

De open opgestelde Korea Collectie bestaat uit boeken over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van Korea en Korean Studies.

Laatst gewijzigd:24 juli 2018 13:02
printView this page in: English