Skip to ContentSkip to Navigation
UniversiteitsbibliotheekOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Universiteitsbibliotheek

UniversiteitsbibliotheekCollectiesRechtsgeleerdheid

De collectie

Collectie rechten collection law

De Universiteitsbibliotheek heeft een gedegen en actuele collectie rechtenpublicaties, die gericht is op ondersteuning van het onderzoek en onderwijs binnen de faculteit Rechtsgeleerdheid en maandelijks wordt aangevuld. De collectie Rechten bestaat uit publicaties (gedrukt en online) die u kunt vinden via SmartCat. Een deel van de collectie staat in open opstelling, die u kunt vinden op de 3e verdieping van de Universiteitsbibliotheek Binnenstad.

De Rechten collectie bestaat onder andere uit:

 • Fysieke en digitale boeken
  Over privaatrecht, internationaal privaatrecht, bedrijfsrecht, sociaal recht, Europees recht, strafrecht, criminologie, staatsrecht, bestuursrecht, bestuurskunde, internationaal publiek recht, belastingrecht, rechtstheorie.
 • Tijdschriften
  Op de eerste verdieping in de Universiteitsbibliotheek vindt u de lopende jaargangen van de tijdschriften. De lopende jaargangen staan alfabetisch gerangschikt in de tijdschriftenkasten. Oudere jaargangen kunt u aanvragen via SmartCat.
 • Jurisprudentie
  De Nederlandse jurisprudentie wordt gepubliceerd in gespecialiseerde tijdschriften. Deze collectie is opgenomen in de bibliotheek. Naast gedrukte jurisprudentie zijn er ook veel elektronische bronnen beschikbaar.
 • Kamerstukken
  Bij de Universiteitsbibliotheek werden vanaf 1970 tot 2008 de gedrukte stukken en de verslagen van vergaderingen die gewijd zijn aan een belangrijk wetsontwerp per kamerstuknummer, bijeengebonden en bewaard.
Waar vind ik de publicatie die ik zoek?

Via SmartCat vindt u alle publicaties die in het bezit zijn van de Universiteitsbibliotheek. Online publicaties zijn meteen raadpleegbaar, gedrukt materiaal vindt u in de open opstelling of is aan te vragen via SmartCat.

Laatst gewijzigd:28 november 2017 15:43
printOok beschikbaar in het: English
Volg ons opfacebook twitter