Skip to ContentSkip to Navigation
TalencentrumOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Talencentrum

Express yourself <> understand the world
TalencentrumTaalcursussenNederlandsNederlands voor RUG-studenten en -personeel

Inschrijvingsprocedure

Meer informatie over:


Inschrijvingsprocedure voor cursussen Nederlands vergoed door de RUG

De beschikbare cursussen vind je per niveau in het menu. Je kunt je inschrijven via de links in het cursusrooster.

We verzoeken cursisten zich minstens 2 weken voor aanvang van de cursus in te schrijven . Omdat cursussen vaak al vóór de deadline vol zijn, adviseren we je om je zo spoedig mogelijk aan te melden.

Lees onderstaande informatie goed door! Om je in te schrijven, loop je de volgende stappen door:

Studenten en PhD's en postdocs die geen gebruik maken van de 30%-regeling PhD's en postdocs die gebruik maken van de 30%-regeling
1. Kies een passende cursus (niveau; dag en tijd) uit het cursusrooster op onze website en klik op 'online inschrijven' om je voor de geselecteerde cursus aan te melden.
Het online inschrijfprogramma wordt geopend.
1. Kies een passende cursus (niveau; dag en tijd) uit het cursusrooster op onze website en klik op 'online inschrijven' om je voor de geselecteerde cursus aan te melden.
Het online inschrijfprogramma wordt geopend.
2. Log in met jouw student- of personeelsnummer (s- of p-nummer) en het bijbehorende wachtwoord. 2. Log in met jouw personeelsnummer (p-nummer) en het bijbehorende wachtwoord.
3. Selecteer 'Betalingsgarantie' als betaalwijze. 3. Selecteer 'Balie Talencentrum' of 'Factuur' als betaalwijze (kies de betaalwijze waaraan je de voorkeur geeft).
Let op: het is niet mogelijk om het deel van het cursusgeld dat je zelf moet betalen via een ITB-code te voldoen!

4. Selecteer het speciale tarief dat van toepassing is op jouw situatie:
- BA or MA student.
- Phd NOT using the 30% facility.
- Postdoc NOT using the 30% facility.
- Erasmus Mundus Action 2 student or PhD.

4. Selecteer het speciale tarief dat van toepassing is op jouw situatie:
- PhD using 30% tax facility.
- Postdoc using 30% tax facility.

5. Studenten en PhD's: vul bij Naam bedrijf 'Universiteit Groningen' in, selecteer jouw Faculteit en vul 'Talencentrum' in als contactpersoon en 'talencentrum@rug.nl' als emailadres van de contactpersoon.

5. Postdocs: vul bij Naam bedrijf 'Universiteit Groningen' in, selecteer jouw Faculteit en vul in de naam en het emailadres van je contactpersoon (budgethouder).

5. Heb je geselecteerd om per factuur te betalen? Vul dan jouw (eigen) factuuradres in. Wij versturen de factuur per e-mail naar je @rug.nl-mailadres.

Heb je geselecteerd om aan de balie te betalen? Kom dan binnen 5 dagen na je aanmelding naar het secretariaat om te betalen.

6. Vink aan dat de contactpersoon akkoord gaat met de betaling van de cursus. 6. Vink aan dat de contactpersoon akkoord gaat met de betaling van de cursus.
Wij controleren vervolgens bij jouw faculteit of je in aanmerking komt voor de vergoeding.
Zodra er een akkoord is, sturen wij je een bewijs van inschrijving naar je @(student.)rug.nl-mailadres.
Wij controleren vervolgens bij jouw faculteit of je in aanmerking komt voor de gedeeltelijke vergoeding.
Zodra er een akkoord is en je jouw deel van het cursusgeld hebt betaald, sturen wij een bewijs van inschrijving naar je @rug.nl-mailadres.

Tarieven voor PhD's en postdocs die gebruik maken van de 30%-regeling

PhD's en postdocs die gebruik maken van de 30%-belastingregeling dienen circa de helft van het cursusgeld (en het lesmateriaal!) uit eigen middelen te betalen. Het gaat hierbij om de volgende tarieven:

Cursus Eigen bijdrage van een PhD of postdoc die gebruik maakt van de 30%-regeling
24 of 26 uur € 165
50 uur € 330

Nog geen s-nummer? Vragen over de 30%-regeling?

  • Studenten – heb je je al wel aangemeld voor een opleiding aan de RUG via Studielink, maar heb je nog geen studentnummer ontvangen? Neem dan contact op met de University Student Desk.
  • PhD-studenten en postdocs - alleen PhD's en postdocs met een dienstverband kunnen gebruik maken van de 30% regeling. voor meer informatie over de 30%-belastingregeling kun je contact opnemen met de HR-afdeling van je faculteit.

Annuleringsregeling voor cursussen Nederlands vergoed door de RUG

Let op: wanneer je niet tijdig annuleert, vervalt (een deel van) jouw tegoed aan gratis cursusuren:

  1. Bij annulering tot uiterlijk 10 dagen vóór het begin van de cursus verlies je geen tegoed.
  2. Bij annulering vanaf 10 dagen voor het begin van de cursus tot de eerste cursusdag verlies je het aantal cursusuren van jouw tegoed (van in totaal 100 uur) indien jouw plaats niet kan worden opgevuld door iemand anders. Bij annulering van een cursus van 26 uur verlies je bijvoorbeeld 26 uur van jouw tegoed.
  3. Bij annulering op of na de eerste lesdag verlies je het aantal cursusuren van de geannuleerde cursus van jouw tegoed.

Annuleren is alleen mogelijk op werkdagen tussen 09.00 - 17.00 uur.

Voor de cursussen Nederlands voor Duitstalige RUG-studenten en staf is een afzonderlijke annuleringsregeling beschikbaar.

Je kunt ook zelf jouw inschrijving annuleren in ons online inschrijfsysteem.

Klachtenregeling

Het Talencentrum streeft naar een optimale dienstverlening. Mocht het toch voorkomen dat u niet tevreden bent over een van de diensten van het Talencentrum, dan horen we dat natuurlijk graag van u. Meer informatie over de klachtenprocedure van het Talencentrum

Laatst gewijzigd:12 december 2018 11:32
printView this page in: English