Skip to ContentSkip to Navigation

Language Centre

Express yourself <> understand the world
Language Centre Language courses Dutch Dutch for University of Groningen students, PhDs' and postdocs

Cursussen Nederlands vergoed door de RUG

Algemene informatie

Internationale studenten (voltijd), PhD's en postdocs van de RUG kunnen op kosten van het College van Bestuur cursussen Nederlands volgen bij het Talencentrum.

Voor wie?

De Rijksuniversiteit Groningen biedt een (gedeeltelijke) vergoeding voor cursussen Nederlands tot een maximum van in totaal 126 lesuren per persoon. De volgende cursussen vallen onder deze vergoeding:

Cursuskosten volledig vergoed (gratis) voor:

  • RUG bachelor- en masterstudenten ingeschreven voor een voltijd studieprogramma
  • RUG PhD-studenten die geen gebruik maken van de 30%-belastingregeling
  • RUG postdocs met een dienstverband van meer dan 2 jaar die geen gebruik maken van de 30%-belastingregeling

Cursuskosten voor de helft vergoed voor:

Cursuskosten niet vergoed voor:

  • Uitwisselingsstudenten komen niet in aanmerking voor een vergoeding van de cursuskosten. Zij kunnen zich wel op eigen kosten inschrijven voor een cursus Nederlands voor RUG-studenten en andere groepscursussen.
  • Overig wetenschappelijk personeel van de RUG (anders dan PhD-studenten en postdocs met een dienstverband van meer dan 2 jaar) kan niet deelnemen aan de cursussen Nederlands voor RUG-studenten en -medewerkers. Zij kunnen zich wel inschrijven voor de andere groepscursussen Nederlands uit het open aanbod van het Talencentrum. Indien een groepscursus niet aansluit bij de wensen en behoefte van de medewerker, dan kan hij/zij contact opnemen met het Talencentrum voor een intake voor een cursus op maat. Zowel de groepscursussen als cursussen op maat worden in sommige gevallen vergoed door de faculteit.

Inschrijvingsprocedure en cursusroosters

Meer informatie over de inschrijving vind je in het menu. In het menu staan ook per niveau de cursusroosters. Je kunt je inschrijven via de links in het cursusrooster.

We verzoeken cursisten zich minstens 2 weken voor aanvang van de cursus in te schrijven . Omdat cursussen vaak al vóór de deadline vol zijn, adviseren we je om je zo spoedig mogelijk aan te melden.

Cursusmateriaal

Het bij de cursus vermelde lesboek is verplicht en dient door de cursist zelf te worden aangeschaft. Het boek is te koop bij het secretariaat van het Talencentrum

Dutch Survival Kit

De Dutch Survival Kit, in goed Nederlands een overlevingspakket, bevat handige woorden en zinnen die je Nederland kunt gebruiken. Er is een lijst met Nederlandse zinnen met de Engelse vertaling.

Introduction to Dutch MOOC

Is het je niet gelukt om een plekje te krijgen in onze beginnerscurussen 0>A1, maar wil je zo snel mogelijk aan de slag met het leren van de Nederlandse taal? Kijk dan eens naar onze prijswinnende Introduction to Dutch MOOC. In deze gratis online cursus van drie weken leer je de beginselen van het Nederlands.

Laatst gewijzigd:24 maart 2020 11:54
printView this page in: English