Skip to ContentSkip to Navigation
TalencentrumOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Talencentrum

Express yourself <> understand the world
TalencentrumE-learningRosetta Stone: online zelfstudie

Rosetta Stone: online zelfstudie

Zelfstandig online een taal leren

Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) biedt de mogelijkheid om zelfstandig online een taal te leren via Rosetta Stone. Bepaal zelf waar en wanneer u een van onderstaande talen leert!

online zelfstudie Rosetta Stone

Talen

 • Chinees
 • Duits
 • Engels (Brits)
 • Frans
 • Italiaans
 • Nederlands voor anderstaligen
 • Spaans

Niveau

Rosetta Stone heeft oefeningen op ieder niveau, voor zowel beginners als gevorderden. Wanneer u voor het eerst gebruikmaakt van Rosetta Stone zal een test worden gestart om uw niveau te bepalen. Op basis van de hierbij behaalde resultaten wordt een programma met oefeningen samengesteld. Het resultaat van de niveaubepaling is echter niet leidend: u kunt op elk gewenst moment uw niveau en programma aanpassen.

Inhoud

Nadat uw niveau is bepaald, kunt u aangeven op welke situatie de oefeningen dienen te worden afgestemd: op een professionele of op een dagelijkse situatie. Binnen de gewenste context worden vervolgens verschillende thema’s behandeld. Kiest u voor de professionele situatie, dan leert u bijvoorbeeld te presenteren, bijeenkomsten te leiden en telefoongesprekken te voeren. In de dagelijkse situatie worden verschillende onderwerpen behandeld, zoals: kennismaken, een vakantie boeken en eten bestellen.

Aan de hand van de oefeningen komen alle 4 taalvaardigheden (spreken, luisteren, lezen en schrijven) aan bod. Ook wordt aandacht besteed aan grammatica, vocabulaire en culturele context. U ontvangt bovendien maandelijks een digitaal rapport waarin uw vorderingen staan vermeld en er is de mogelijkheid om tussentijds uw niveau te toetsen.

Meer informatie over Rosetta Stone - Advantage for Higher Education.

Het Talencentrum werkt met een eigen versie van Rosetta Stone, daardoor komt de proefversie die u kan gebruiken op de Rosetta Stone website niet overeen met de versie die u bij ons aanschaft.

Gebruik naast een taalcursus

Een Rosetta Stone zelfstudie account is ook een prima hulpmiddel naast een van onze taalcursussen, met als voordeel dat u het Rosetta Stone account ook na de cursus kan gebruiken om uw taalkennis op peil te houden. Let op: het is niet verplicht om Rosetta Stone te gebruiken naast een cursus en het wordt niet gebruikt door de docent.

Internetbrowser en app

Let op, Rosetta Stone draait niet op oudere browsers. Rosetta Stone ondersteunt alleen:

 • Internet Explorer 11
 • De laatste versies van Chrome, Edge, Safari en Firefox

Meer informatie over het updaten van uw browser: Chrome, Edge, Safari, Firefox, Internet Explorer.
Meer informatie over de technische vereisten vindt u op de website van Rosetta Stone.

Rosetta Stone is ook te gebruiken met een tablet of smartphone middels een app: informatie over installatie van de app.

Ondersteuning

Heeft u problemen met het instellen van uw microfoon of headset? Wij adviseren de browser Google Chrome te gebruiken.

Antwoorden op veelgestelde vragen over de systeemeisen en installatie zijn te vinden op de support pagina van Rosetta Stone.

Heeft u technische problemen? Neem dan contact op met het technische team van Rosetta Stone middels: instsupport@rosettastone.com. U kunt de mail in uw eigen taal schrijven.

Tarieven

 • Het cursusgeld bedraagt € 100,-
 • Wilt u meer dan 1 taal leren? Dan betaalt u slechts € 20,- voor iedere extra taal.

Inschrijving

 • Het account is 1 jaar geldig.
 • Schrijf u in via het inschrijfformulier. U ontvangt vervolgens per e-mail de inloggegevens voor uw persoonlijke account.
Laatst gewijzigd:21 december 2018 11:31
printView this page in: English