Skip to ContentSkip to Navigation
TalencentrumOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Talencentrum
Talencentrum Over ons Nieuws

Schrijf u in voor een cursus in september!

02 juli 2021

De inschrijving voor cursussen Engels , Spaans , Arabisch , Duits , Frans , Italiaans , Japans en Russisch in september is geopend! Benieuwd wat u van zo’n online cursus kunt verwachten? Begin september organiseren we weer een webinarweek waarin u alvast een voorproefje krijgt!


Cursussen Nederlands

De inschrijving voor cursussen Nederlands is geopend. Een aantal cursussen Nederlands geven we vanaf september weer op locatie!

Zie hieronder welke cursussen we aanbieden. De roosters per cursus kunt u bekijken via de cursuscatalogus op onze website. Ook vindt u hier of we de cursus op locatie of online geven.

Groepscursussen Nederlands

Algemene groepscursussen Nederlands bieden we aan op 9 verschillende niveaus, van beginners (0) tot vergevorderden (C1). Ook zijn er speciale cursussen voor RUG-medewerkers.

Cursussen Nederlands vergoed door de RUG

Internationale studenten, PhD's en postdocs van de RUG kunnen op kosten van de RUG cursussen Nederlands volgen bij het Talencentrum. Wees er snel bij, want de cursussen zitten vaak snel vol!

Cursussen Nederlands voor Duitstaligen

Door de taalkundige overeenkomsten tussen het Duits en het Nederlands bieden we speciale cursussen Nederlands voor Duitstaligen aan. De cursussen zijn toegankelijk voor iedereen. Internationale studenten, PhD's en postdocs van de RUG kunnen deze cursus volgen op kosten van de RUG.

Online Dutch

Leer Nederlands of verbeter uw Nederlands waar op de wereld u ook bent; in onze Online Dutch cursussen van 8 weken wordt zelfstudie gecombineerd met gezamenlijke sessies. Deze sessies worden zo ingepland dat er voor elke tijdzone wel een geschikt moment te vinden is.

We bieden Online Dutch op 8 verschillende niveaus aan, van beginners (0) tot vergevorderden (C1). De cursussen starten op 7 en 14 oktober.

Online Dutch voor (tand)artsen

Deze Online Dutch cursussen zijn gericht op een medische carrière in Nederland, naast algemene taalvaardigheid gaan we aan de slag met arts-patiënt communicatie. Eind september begint een beginnersgroep (0>A2), en in oktober gaat een gevorderdengroep (B1>B2) van start.

Nederlands voor inburgeraars

Indien u wilt inburgeren in Nederland kunt u bij ons terecht voor cursussen Nederlands op 3 verschillende niveaus, van beginners (0) tot gevorderd (B2). Voor deze cursussen moet u eerst op intake komen bij het Talencentrum om u in te kunnen schrijven. Cursisten die al een juist advies hebben, ontvangen een aparte mail om zich in te kunnen schrijven.

Ook bieden we in september weer een cursus Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA) aan.

Academische schrijfvaardigheid

Alle onderwerpen voor het schrijven van een goede academische tekst komen aan bod in deze cursus; alineastructuren, schrijfstijl, doelgroepgerichtheid en spelling. De cursus start op 7 september.

Cursussen spreken en schrijven

Werk aan uw spreek- of schrijfvaardigheid met één van onderstaande cursussen!

  • Schrijfvaardigheid vanaf B2
  • Spreekvaardigheid vanaf B2
  • Conversatiecursus naar A2 of B1
Laatst gewijzigd:30 januari 2024 13:36
View this page in: English

Meer nieuws

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...

  • 04 maart 2024

    Een plantaardige sensor

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 11 december 2023

    Join the 'Language and AI' community

    As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...