Skip to ContentSkip to Navigation
University of Groningen Business School
Connecting for impact
Business School

University of Groningen Business School en In the LEAD lanceren Top-HR Leiderschapsprogramma

18 mei 2018
Top-HR Leiderschapsprogramma

De University of Groningen Business School (UGBS) en het expertisecentrum In the LEAD van de Rijksuniversiteit Groningen lanceren een nieuw executive programma, gericht op HR-directeuren en senior HR-managers. Dit Top-HR Leiderschapsprogramma biedt hen de mogelijkheid om zich in zes dagen verder te ontwikkelen in hun strategische partnerrol, met als doel om een nog sterkere bijdrage te leveren op strategisch niveau en de effectiviteit van leiderschap in organisaties te vergroten. Het unieke programma met een combinatie van bekende topsprekers uit wetenschap én praktijk gaat van start op 22 november 2018 in Leuvenum.

De wereld om ons heen is in verandering en al deze ontwikkelingen hebben grote impact op de strategie en het presteren van organisaties. “In het programma besteden we aandacht aan actuele trends die op organisaties afkomen”, vertellen programmadirecteuren en hoogleraren Janka Stoker en Harry Garretsen. “Denk aan robotisering, de opkomst van de platform-economie, big data en globalisering. Daarbij gaat het altijd om onderwerpen als de relevantie van ontwikkelingen in de buitenwereld voor de organisatie, de relatie met de strategie van de organisatie, de betekenis voor het huidige en toekomstige leiderschap van de organisatie. En uiteraard, de veranderende rol van HR.” Alleen met deze kennis kan de strategische partnerrol van eindverantwoordelijke HR-professionals verder worden uitgebouwd.

HR als betere sparringpartner voor bestuurders

De ontwikkelaars van het programma zijn het expertisecentrum In the LEAD en de University of Groningen Business School (UGBS). Programmadirecteur Janka Stoker is hoogleraar Leiderschap & Organisatieverandering en tevens directeur van In the LEAD. “Ons programma biedt een verdere verdieping en vooral actualisering van de strategische kennis”, zegt zij, “dankzij de nieuwste wetenschappelijke inzichten, in combinatie met inzichten van topsprekers uit de praktijk. Na afronding zijn de HR-eindverantwoordelijken een betere sparringpartner in het MT van hun organisatie.”  

Sterke combinatie van wetenschap en praktijk
Het zesdaagse executive programma wordt verzorgd door gerenommeerde wetenschappers en door topexperts uit het bedrijfsleven en de publieke sector. “In the LEAD heeft de expertise om organisaties en strategische leiders te ondersteunen bij het maken van doeltreffende keuzes,” aldus programmadirecteur Harry Garretsen, hoogleraar International Economics & Business en directeur expertisecentrum In the LEAD. “Dit programma vormt daarvan een uitstekend voorbeeld. De door ons bijeengebrachte wetenschappers zoals Jaap Paauwe (Tilburg University), Floor Rink (Rijksuniversiteit Groningen) en Bas van Bavel (Universiteit Utrecht) en praktijkmensen zoals Hein Knaapen (CHRO ING), Yardena Shitrit (CHRO gemeente Amsterdam) en Gerard Kemkers (voormalig Olympisch schaatscoach) leveren gezamenlijk een unieke bijdrage aan het Top-HR Leiderschapsprogramma.”      

Programma en aanmelden        
Het Top-HR Leiderschapsprogramma start op 22 november 2018 en bestaat uit drie modules van elk twee dagen. De interactieve sessies worden gegeven verspreid over de maanden november, januari en februari. In elke module staan ook meerdere praktijkcases van o.a. PostNL en Unilever centraal, waar de deelnemers zelf mee aan de slag gaan. Elke module bevat eveneens een diner pensant waarbij in een informele setting en onder het genot van een heerlijk diner een interactieve bijdrage wordt verzorgd door een topspreker uit de praktijk, gekoppeld aan het thema van de dag. Het programma wordt centraal in Nederland gehouden, op landgoed Het Roode Koper in Leuvenum. De kosten voor het zesdaagse programma bedragen € 7.950,-.
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met projectmanager Sandy Fidder voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek bespreekt zij, samen met u, de toelatings- en aanmeldingsprocedure.

Meer informatie

Voor meer informatie en vragen over het programma kunt u contact opnemen met de projectmanager van In the LEAD:
Sandy Fidder
050 36 34684
s.fidder rug.nl

Voor meer informatie en vragen over de UGBS kunt u contact opnemen met:
Nikolaj Bijleveld
050 36 33117
n.h.bijleveld rug.nl

Programmawebsite: www.rug.nl/ugbs-leiderschap

Laatst gewijzigd:28 februari 2020 11:03

Meer nieuws

 • 13 oktober 2023

  Moniek Tromp benoemd tot Captain of Science van de Topsector Chemie

  Prof. dr. Moniek Tromp is door de minister van Economische Zaken en Klimaat benoemd tot Captain of Science van de topsector Chemie. Zij is per 1 juli 2023 de opvolger van prof. dr. ir. Bert Weckhuysen van de Universiteit Utrecht.

 • 12 september 2023

  Kunst in tijden van AI

  Leonardo Arriagada Beltran verrichtte zijn promotieonderzoek op het raakvlak van computergegenereerde kunst en kunstmatige intelligentie, een technologie die voortdurend in ontwikkeling is. Op 21 september a.s. verdedigt hij zijn proefschrift....

 • 28 augustus 2023

  Harish Vedantham en Casper van der Kooi genomineerd voor Wetenschapstalent 2023.

  Harish Vedantham en Casper van der Kooi zijn door New Scientist genomineerd voor Wetenschapstalent 2023. De verkiezing is bedoeld om jonge wetenschappers en hun onderzoek een podium te geven.