Skip to ContentSkip to Navigation
University of Groningen Business School
Connecting for impact
Business School Executive programma's Top-HR Leiderschapsprogramma

Sprekers en deelnemers vertellen over het programma

"Toen ik in 2017 HR-eindverantwoordelijke werd, ben ik me steeds meer gaan verdiepen in de ontwikkelingen op het gebied van leiderschap en HR en het effect daarvan op de HR-strategie binnen een organisatie. Ik zocht daarvoor een concrete executive opleiding voor ervaren HR-leiders. Het TOP-HR Leiderschapsprogramma werd mij in dat kader aangeraden door verschillende HR-collega's. En terecht. De opleiding heeft een heldere opzet (de veranderde wereld-organisatie-HR-Jezelf) met praktijkvoorbeelden van het effect van (mondiale) veranderingen op de (HR) strategie van een bedrijf en de bijdrage die HR aan de bedrijfsstrategie kan leveren door in te zetten op een passende HR-strategie. " - Anne Roest Crollius, Group Director HR, Stage Entertainment, deelnemer editie 2021.

“ Het TOP-HR Leiderschapsprogramma sprak me aan omdat er nadrukkelijk aandacht besteed wordt aan de strategische positie van HR. Krachtige leiders komen aan het woord die je stimuleren vooruit te denken, tot nieuwe inzichten te komen en deze te gebruiken binnen je eigen organisatie. Het verhaal van Hein Schumacher, de CEO van Royal Friesland Campina, heeft me enorm aangesproken. Zijn inspireerde verhaal over de organisatie heeft me aangezet om dat ook binnen mijn eigen organisatie te gebruiken passend bij onze eigen opgaven en uitdagingen. Een goeie groep geeft zoveel mooie dynamiek onderling en is een prachtige voedingsbodem voor het uitruilen van kennis en ervaringen.” - Wieneke Pathuis, Directeur Mens, Organisatie en Communicatie Shared Service Centre Gemeente Groningen, deelnemer editie 2019.

“Wat het programma brengt, als je kijkt naar uitdagingen op het vakgebied HR, is een hele interessante kijk op veranderingen die van buiten in de wereld zoal gaande zijn, veranderingen die organisaties daarmee treffen en wat dat gaat betekenen voor de HR functie binnen organisaties. Het wordt heel systematisch opgebouwd aan de hand van verhalen van sprekers en dat brengt hele interessante inzichten voor ons als deelnemers.” - Sjoerd van der Zee, HR-directeur Martini Ziekenhuis, deelnemer en spreker editie 2019.

“Met name de afwisseling tussen de hoogleraren en de mensen uit de praktijk maakt dit programma zo dynamisch, ik zou iedereen aanraden om in zijn loopbaan zo'n programma te doorlopen, omdat je mooie inzichten krijgt en dat kunt relateren aan je eigen organisatie.” - Madelein van Acker, HR-directeur Groep Koninklijke De Vries Scheepsbouw, deelnemer editie 2019.

Laatst gewijzigd:16 februari 2023 08:49