Skip to ContentSkip to Navigation
Rudolf Agricola School for Sustainable Development
Bringing sustainability science forward
More News & Events

KNAW minisymposium - Duurzame samenwerking en veerkrachtige samenlevingen

Wanneer:ma 07-12-2015 18:00 - 20:00
Waar:Het Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, 1011 JV Amsterdam

Sommige samenlevingen tonen zich opvallend genoeg veerkrachtiger dan andere als het erom gaat hun sociale welvaart in stand te houden. Een samenleving is veerkrachtig als haar onderdelen – gezinnen, gemeenschappen en organisaties – erin slagen om schokken van buitenaf op te vangen en verval van binnenuit te voorkomen. Veerkracht vereist samenwerking binnen en tussen deze onderdelen. Maar hoe kom je tot samenwerking, en hoe houd je die in stand?

Sprekers
De sprekers op dit symposium richten zich op de rol van de sociale, psychologische, ethische en historische dimensies voor maatschappelijke veerkracht:
- Bas van Bavel, hoogleraar transities van economie en samenleving, Universiteit Utrecht – Geschiedenis als laboratorium om duurzame samenwerking beter te begrijpen
- Naomi Ellemers, universiteitshoogleraar Universiteit Utrecht – Duurzame inzetbaarheid op het werk
- Martin van Hees, hoogleraar ethiek, Vrije Universiteit Amsterdam – De ethiek van duurzame samenwerking
- Rafael Wittek, hoogleraar sociologie, Rijksuniversiteit Groningen – Duurzame samenwerking: de sleutel tot een veerkrachtige samenleving?

Kijk voor meer informatie op de website van de KNAW. Of neem contact op met jeffrey.muskiet@knaw.nl, telefoon 020 551 0702.

Deelname is gratis, maar aanmelding is noodzakelijk. Dat kan via dit aanmeldformulier op de website.

Follow us onyoutube twitter