Skip to ContentSkip to Navigation
Rudolf Agricola School for Sustainable Development
Bringing sustainability science forward
More News & Events

Kenniscongres Veilig Wonen! Over leefbaarheid en techniek in Groningen

Wanneer:do 08-11-2018 16:00 - 20:30
Waar:BuildinG, Zernikelaan 17, Groningen

Kenniscongres Veilig Wonen!
Over leefbaarheid en techniek in Groningen


Mis het niet!
Op donderdag 8 november vindt het eerste kenniscongres rondom Veilig Wonen! plaats voor bewoners en experts. Tijdens dit congres wordt bestaande en nieuwe kennis over het Groningse aardbevingsdossier gepresenteerd, met specifiek de focus op leefbaarheid en techniek. Dit betekent een gevarieerd aanbod middels lezingen, exposities en debatten. Daarnaast is er voldoende ruimte om te netwerken en na te praten tijdens de hapjes en de borrel.

Hoe ziet het programma er uit?
Het congres start om 16.00 uur en duurt tot circa 20.30 uur. Rika Pot, oud burgemeester van Ten Boer en Appingedam en waarnemend burgemeester gemeente Oldambt, zal de dag voorzitten. De openingslezing wordt verzorgd door Theodor Kockelkoren, Inspecteur-generaal bij Staatstoezicht op de Mijnen. Daarna kun je een keuze maken uit diverse lezingen die gelijktijdig plaatsvinden. Naast de thema’s erfgoed en regelgeving komen aan bod de (on)rust en impact voor bewoners, de versterkingsmethoden en toekomstige aanpak & kansen. Meer weten? Bekijk het volledige programma en maak een keuze uit de verschillende deelsessies.

Voor wie?
Een ieder die geïnteresseerd is, is welkom! Woon je in het aardbevingsgebied en heb je interesse in de kennis over je leefomgeving? Of zoek je meer diepgang in het aardbevingsdossier? Of wil je als onderzoeker meer weten over wat er in de praktijk gebeurt met de opgedane kennis? Hoe kunnen we de opgedane kennis nu inzetten voor verandering? Wij nodigen burgers, overheden, het bedrijfsleven, de politiek, maatschappelijke organisaties en andere kennisinstellingen uit om aan te schuiven op 8 november as.

Waar is het kenniscongres?
Het kenniscongres vindt plaats bij BuildinG, Zernikelaan 17 in Groningen.

Hoe kan ik me aanmelden?
Deelnemen is gratis, maar in verband met beperkte zitplaatsen en catering we willen wel graag weten of je komt. Let op, voor alle sessies geldt: vol = vol.
Aanmelden voor de lezingen en deelsessies doe je via het aanmeldformulier. Graag tot 8 november!

Dit kenniscongres wordt in onafhankelijkheid georganiseerd door het Kennisplatform Bouwen en Versterken en het Kennisplatform Leefbaar en Kansrijk Groningen en financieel ondersteund door de Nationaal Coördinator Groningen (NCG). Voor meer informatie kun je mailen naar kennisplatformbouwen building.nl.

Follow us onyoutube twitter