Skip to ContentSkip to Navigation
Rudolf Agricola School for Sustainable Development
Bringing sustainability science forward
More News & Events

BOEKPRESENTATIE: Annemarie Kok over 'Binding genoeg'

Wanneer:wo 08-03-2017 19:30 - 21:00
Waar:Boekhandel Godert Walter, Oude Ebbingestraat 53, 9712 HC, Groningen
Op woensdagavond 8 maart ontvangt burgemeester Peter den Oudsten het essay Binding Genoeg. De stad en het geheim van aangenaam samenleven uit handen van journaliste en filosofe Annemarie Kok. Aansluitend leidt Jacques Wallage, gasthoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen, een gesprek tussen hen. De avond begint om 19.30 uur en vanwege de beperkte ruimte is reservering is gewenst: in de winkel, telefonisch op 050 312 25 23 of per mail op info godertwalter.nl.


In haar essay bestrijdt Annemarie Kok het hardnekkige idee dat de Nederlandse samenleving gebukt gaat onder te veel ‘ik’ en te weinig ‘wij’. Ze stelt vast dat moderne mensen juist doordat zij ‘individu’ zijn allerlei relaties met elkaar hebben. Sociale cohesie schuilt volgens haar bij uitstek in een ongedwongen omgang met de ander. Daarom ziet ze niets in de politiek van ‘samenredzaamheid’ en ‘terug naar de buurt’ die nu neerdaalt op onze dorpen en steden.

Voor dit betoog – opgesteld als een fictieve brief aan de bekende publiciste Jane Jacobs – stond de stad Groningen model. Sustainable Society maakte de publicatie financieel mogelijk.

Binding genoeg is verkrijgbaar in de winkel (€ 12,50) en als gratis epub via www.trancity.nl.

Meer informatie over de schrijfster vindt u op www.annemarie-kok.nl.


Follow us onyoutube twitter