Skip to ContentSkip to Navigation

University of Groningen Library

University of Groningen Library

Nieuw: de Bibliotheekapp wijst de weg

24 september 2019
Wijs me de weg!
Wijs me de weg!

In de reeds enkele jaren bestaande mobiele app van de Universiteitsbibliotheek Groningen is een nieuwe functionaliteit toegevoegd: vanaf nu wijst de app de weg naar waar een boek zich bevindt, dat de gebruiker zojuist in de catalogus heeft gevonden.

Het gaat hierbij in eerste instantie om boeken die zich in de studiezalen van de UB Binnenstad bevinden. Als in de app-versie van de catalogus een boek is gevonden dat zich in een van de studiezalen op de plank bevindt, kan de gebruiker de app opdragen de weg naar dat boek te wijzen. Per verdieping wordt vervolgens een plattegrond van het gebouw getoond, met pijlen die de weg wijzen.

Daar staat het boek!
Daar staat het boek!

Behalve de vindplaats van een boek, kan de app ook de route aangeven naar de dichtstbijzijnde koffiekamer in het gebouw van de UB Binnenstad, de toiletten en de printruimtes.

Door deze nieuwe functionaliteit is de Bibliotheekapp nog meer een onmisbaar gereedschap geworden voor de bibliotheekgebruiker; vanaf het eerste moment konden in de app al de openingstijden van de drie UB-locaties en de beschikbare werkstations worden bekeken. Verder zijn er nieuwsberichten, mededelingen en natuurlijk alle lenerinformatie.

Geodienst

De 'wayfinding'-functionaliteit in de Bibliotheek-app werd ontwikkeld door de RUG Geodienst, het enige organisatiebrede universitaire ruimtelijk expertisecentrum van Nederland. De Geodienst is centraal aanspreekpunt voor technologische innovatie op het gebied van toepassingen van ruimtelijke informatietechnologie (data, software, visualisatie).

Laatst gewijzigd:01 oktober 2019 16:01

Meer nieuws

 • 10 oktober 2019

  Nieuwe lezingenreeks Schatten uit de Universiteitsbibliotheek

  In de lezingenreeks Schatten uit de Universiteitsbibliotheek: lezingen over Bijzondere Collecties vertellen wetenschappers over hun lopend of afgerond onderzoek naar materiaal van de afdeling Bijzondere Collecties, in aanwezigheid van de objecten in...

 • 18 januari 2019

  Reflectieruimte UB Binnenstad is open

  Er is nu een reflectieruimte beschikbaar in de UB Binnenstad

 • 09 januari 2019

  Franse aandacht voor onze Bijzondere Collecties

  De Société bibliographique de France, een Franse vereniging voor boekwetenschappers en boekhistorici, heeft conservator Alisa van de Haar geïnterviewd over de Groningse Bijzondere Collecties. In het interview vertelt Van de Haar onder andere over de...

Follow us onfacebook twitter instagram