UniversiteitsbibliotheekOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Universiteitsbibliotheek

ORCID zichtbaar op persoonlijke RUG-profielpagina

26 september 2018

Sinds kort kan een ORCID (Open Researcher and Contributor ID) getoond worden op de persoonlijke profielpagina’s van RUG-medewerkers. Hebt u een ORCID? Voeg deze toe aan uw persoonlijke profiel in Pure, dan verschijnt deze nu ook op uw RUG-profielpagina.

ORCID-id

ORCID is een unieke digitale identificatie, waarmee u zich kunt onderscheiden van andere auteurs met dezelfde naam. Daarnaast vergroot een ORCID de zichtbaarheid van uw wetenschappelijke werk. Verder vragen steeds meer uitgevers en wetenschappelijke fondsen om een ORCID.

Een ORCID is persoons- en niet organisatiegebonden en kan daarom meegenomen worden gedurende uw gehele academische carrière. Daarnaast beheert en controleert u uw eigen ORCID-pagina. Een ORCID is gratis en kan eenvoudig aangemaakt worden. De organisatie achter ORCID is een open, door de wetenschappelijke gemeenschap gedreven non-profit organisatie.

Laatst gewijzigd:26 september 2018 13:40