UniversiteitsbibliotheekOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

UniversiteitsbibliotheekCollectiesBijzondere CollectiesNieuws

Sabrina Corbellini en Incunabel 131A

13 april 2018

Vrijdagochtend 13 april was het al vroeg een drukte van belang op de afdeling Bijzondere Collectie van de UB Binnenstad: een driekoppige filmploeg maakte opnames voor een korte film over RUG-hoogleraar Sandrina Corbellini. De professor History of Reading in Premodern Europe vertelde over haar onderzoek en de rol van een werk uit onze bijzondere collecties daarin: Incunabel 131A, oftewel Dat boeck vanden leven ons liefs heren ihesu christi, ... met addicien van scoonen moralen ende gheesteliken leringhen ende deuoten meditacien, geschreven door Ludolf von Sachsen, gedrukt in 1495 in Zwolle.

De film wordt gemaakt in opdracht van de communicatieafdeling van de RUG, en zal binnenkort worden gepubliceerd.

Laatst gewijzigd:20 april 2018 09:54
printOok beschikbaar in het: English