Skip to ContentSkip to Navigation

University of Groningen Library

Collections Special Collections News

News

Humanity Hits 2: The Wittewierum chronicle
Posted on:26 April 2022

This manuscript dates from the thirteenth century. It was written by the oldest Groninger we know personally: Emo of Huizinge.

Het klooster Yesse: twee tentoonstellingen
Posted on:12 April 2022

In twee tentoonstellingen besteedt de Universiteitsbibliotheek Groningen aandacht aan voormalig klooster Yesse in Haren: een fysieke expositie in het UB-gebouw en een online expositie. Beide tentoonstellingen maken deel uit van het driedaagse evenement Van Yesse naar Sint Jan, middeleeuwse mirakelen in kerk en klooster, in Essen/Haren en Groningen, donderdag-zaterdag 28-30 april 2022. Op het programma van dit evenement staan verder een processie van Yesse naar de Martinikerk, lezingen, een film, een catalogus- en boekpresentatie, een expositie in de Martinikerk en de uitvoering van de Caesarius-cantate en andere muziekstukken.

Toegang tot de collectie Wijchers
Posted on:07 April 2022

In de Universiteitsbibliotheek Groningen bevindt zich een zeer gevarieerde verzameling geestelijke liedboeken uit de 17e tot en met 20e eeuw uit vele landen, vergezeld van een theologische handbibliotheek. De collectie van ca 15000 banden heeft een internationaal en interkerkelijk karakter. Meer dan de helft van de boeken blijkt niet aanwezig te zijn in andere Nederlandse bibliotheken.

Martin Luther: bookwurm or depressed soul?
Posted on:08 February 2022

Was Martin Luther a quiet bookworm, engrossed in his Bible study, or a controversial angry man?
Read it on our Gaurinica blog!

printView this page in: Nederlands
Follow us onfacebook twitter instagram