Skip to ContentSkip to Navigation
TalencentrumOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Talencentrum

Express yourself <> understand the world
TalencentrumOver onsNieuws

Online cursus 'Introduction to Dutch' van het Talencentrum in Top 50 MOOCs of All Time

28 juli 2016

De gratis online cursus Introduction to Dutch van het Talencentrum Rijksuniversiteit Groningen heeft de Top 50 MOOCs of All Time van Class Central gehaald. Deze lijst is gebaseerd op duizenden beoordelingen geschreven door gebruikers van Class Central.

Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen is zeer trots dat de online cursus de lijst heeft gehaald. Van de 12 cursussen die vallen onder de geesteswetenschappen zijn slechts 2 taalcursussen: Nederlands en Chinees. Op de lijst staan we tussen universiteiten als Yale, Harvard, Warwick, Kaapstad en Tsinghua University.

Volgens Class Central zijn MOOCs met taal als onderwerp een nieuw fenomeen. Ditzelfde geldt voor FutureLearn , het online platform waar de MOOC van het Talencentrum wordt aangeboden. Introduction to Dutch was de eerste niet-Engelstalige online taalcursus bij de start in maart 2015. Sindsdien heeft de MOOC Introduction to Dutch meer dan 120.000 inschrijvingen ontvangen.

Naast Introduction to Dutch en andere talen zoals Italiaans en Spaans biedt FutureLearn nu ook Fries aan, ook ontwikkeld door de Rijksuniversiteit Groningen: Introduction to Frisian .

Laatst gewijzigd:18 september 2017 09:17
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...