TalencentrumOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Talencentrum

Express yourself <> understand the world
TalencentrumOver onsNieuws

Online cursus 'Introduction to Dutch' van het Talencentrum in Top 50 MOOCs of All Time

28 juli 2016

De gratis online cursus Introduction to Dutch van het Talencentrum Rijksuniversiteit Groningen heeft de Top 50 MOOCs of All Time van Class Central gehaald. Deze lijst is gebaseerd op duizenden beoordelingen geschreven door gebruikers van Class Central.

Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen is zeer trots dat de online cursus de lijst heeft gehaald. Van de 12 cursussen die vallen onder de geesteswetenschappen zijn slechts 2 taalcursussen: Nederlands en Chinees. Op de lijst staan we tussen universiteiten als Yale, Harvard, Warwick, Kaapstad en Tsinghua University.

Volgens Class Central zijn MOOCs met taal als onderwerp een nieuw fenomeen. Ditzelfde geldt voor FutureLearn , het online platform waar de MOOC van het Talencentrum wordt aangeboden. Introduction to Dutch was de eerste niet-Engelstalige online taalcursus bij de start in maart 2015. Sindsdien heeft de MOOC Introduction to Dutch meer dan 120.000 inschrijvingen ontvangen.

Naast Introduction to Dutch en andere talen zoals Italiaans en Spaans biedt FutureLearn nu ook Fries aan, ook ontwikkeld door de Rijksuniversiteit Groningen: Introduction to Frisian .

Laatst gewijzigd:18 september 2017 09:17
printOok beschikbaar in het: English