Skip to ContentSkip to Navigation
TalencentrumOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Talencentrum
Talencentrum Over ons Nieuws

Nieuw: Masterclasses voor docenten

07 februari 2020

Bent u taaldocent en wilt u graag uw kennis en vaardigheden vergroten? Dit jaar organiseert het Talencentrum drie verschillende masterclasses docentprofessionalisering. In kleine groepen werkt u gericht aan thema’s die voor uw dagelijkse praktijk van belang zijn. Na een masterclass gaat u met nieuwe inzichten en inspiratie weer aan de slag!

Anna Nysingh, hoofd afdeling Nederlands: “Binnen het Talencentrum beschikken we over ontzettend veel ervaring en kennis op het gebied van taalonderwijs voor volwassenen. Deze kennis willen wij graag delen met andere docenten, waardoor het idee van het geven van masterclasses is ontstaan. We bieden dit jaar verschillende masterclasses aan met elk een eigen thema, waarmee docenten hun lessen naar een hoger niveau kunnen tillen.”

Masteclasses docentprofessionalisering
Masteclasses docentprofessionalisering

U kunt zich aanmelden voor de volgende masterclasses:

  • Masterclass Uitspraak in de NT2-les (23 maart & 6 april)

    U krijgt praktisch tips en trucs waarmee de uitspraak van het Nederlands van NT2-cursisten verbeterd kan worden. De masterclass is bedoeld voor docenten NT2, zowel beginnend als ervaren.
  • Masterclass Buitenschools leren (10 juni)

    Deze masterclass neemt de mogelijkheden en obstakels van buitenschools leren onder de loep. De masterclass is bedoeld voor docenten NT2, zowel beginnend als ervaren.
  • Masterclass Activerende Werkvormen (7 oktober)

    In deze masterclass leert u hoe u activerende werkvormen kunt inzetten bij het taalverwervingsproces. De masterclass is bedoeld voor taaldocenten, zowel beginnend als ervaren.

Wilt u zich inschrijven? Klik dan op de bijbehorende link van de masterclass!

Laatst gewijzigd:01 september 2023 10:18
View this page in: English

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...