Skip to ContentSkip to Navigation

University of Groningen Business School

Lifelong learning

NVAO-accreditatie voor de Executive Master of M&A and Valuation, University of Groningen Business School

17 mei 2018
Wim Holterman
Wim Holterman

De Executive Master of M&A and Valuation van de University of Groningen Business School (UGBS) heeft zojuist het goede nieuws ontvangen dat de opleiding is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). “Een opsteker voor dit al jaren succesvolle programma”, zegt UGBS-directeur professor Peter Verhoef, “Vanaf nu krijgen afgestudeerden bovendien een officiële Master of Science (MSc) titel van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen.”

De Executive Master of M&A and Valuation is gericht op M&A- en waarderingsprofessionals die onder meer werken bij corporates, private equity, banken en accountants- en advieskantoren. De opleiding behandelt M&A van strategie tot implementatie en is daarmee uniek in Nederland. De fusie- en overnameactiviteit is momenteel ongekend hoog, terwijl ook bekend is dat veel transacties mislukken. Juist in deze tijd is er behoefte aan een opleiding die professionals zowel de diepgang als de breedte geeft om een cruciale bijdrage te leveren aan transacties die vaak een grote impact hebben op alle betrokkenen.

De Executive Master of M&A and Valuation start op 14 september 2018 en wordt aangeboden aan de Zuidas in Amsterdam. De aanmelding is open en er is een informatiesessie in Amsterdam op 30 mei 2018. Meer informatie is te vinden op de website.

Een bewezen bijdrage aan de carrièreontwikkeling

Programmadirecteur Wim Holterman is verblijd door de accreditatie: “Het programma is sterk op de praktijk gericht, maar heeft tegelijkertijd een stevige wetenschappelijke basis. Het accreditatiebesluit bevestigt dit. Het is de combinatie van theorie en praktijk, die je ook terugziet in het docententeam van vermaarde professionals uit de M&A wereld en academische docenten, die het programma tot een succes maakt. Dat blijkt ook uit de carrièreontwikkeling van onze alumni, waarvan velen inmiddels leidinggevende posities in de fusie- en overnamewereld vervullen.”

Naast de NVAO accreditatie heeft de Executive Master of M&A and Valuation ook de internationale AACSB- en EQUIS- keurmerken. Het programma is ook geaccrediteerd door het Nederlands Instituut van Register Valuators.

Over de UGBS

De University of Groningen Business School biedt executive masters en executive programma’s gericht op het vergroten van de kennis en expertise van professionals en op hun persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie?

Laatst gewijzigd:28 februari 2020 11:03

Meer nieuws

 • 10 december 2020

  Aletta Jacobsleerstoelen: 15 vrouwelijke hoogleraren aangesteld

  Op Internationale Vrouwendag dit voorjaar kondigde rector magnificus Cisca Wijmenga aan dat de RUG vijftien leerstoelen creëert voor vrouwelijke hoogleraren; de Aletta Jacobsleerstoelen. Vijftien hoogleraren zullen binnenkort starten. De RUG is nu...

 • 03 december 2020

  Eredoctoraat RUG voor Feike Sijbesma

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) verleent op vrijdag 22 januari 2021 een eredoctoraat aan Feike Sijbesma. De voormalige CEO van DSM ontvangt het eredoctoraat uit handen van Rector Magnificus Cisca Wijmenga tijdens de speciale Nobellaureaten...

 • 01 december 2020

  Integratie van nieuwkomers staat bijna stil

  De lockdown in maart 2020 was voor iedereen in Nederland moeilijk, maar zeker ook voor nieuwkomers: zij hadden 50% minder contacten dan daarvoor. Het gevolg is dat ze zich eenzamer voelen en hun integratie in de samenleving op dit moment bijna...