Skip to ContentSkip to Navigation

University of Groningen Business School

Lifelong learning

NVAO-accreditatie voor de Executive Master of M&A and Valuation, University of Groningen Business School

17 mei 2018
Wim Holterman
Wim Holterman

De Executive Master of M&A and Valuation van de University of Groningen Business School (UGBS) heeft zojuist het goede nieuws ontvangen dat de opleiding is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). “Een opsteker voor dit al jaren succesvolle programma”, zegt UGBS-directeur professor Peter Verhoef, “Vanaf nu krijgen afgestudeerden bovendien een officiële Master of Science (MSc) titel van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen.”

De Executive Master of M&A and Valuation is gericht op M&A- en waarderingsprofessionals die onder meer werken bij corporates, private equity, banken en accountants- en advieskantoren. De opleiding behandelt M&A van strategie tot implementatie en is daarmee uniek in Nederland. De fusie- en overnameactiviteit is momenteel ongekend hoog, terwijl ook bekend is dat veel transacties mislukken. Juist in deze tijd is er behoefte aan een opleiding die professionals zowel de diepgang als de breedte geeft om een cruciale bijdrage te leveren aan transacties die vaak een grote impact hebben op alle betrokkenen.

De Executive Master of M&A and Valuation start op 14 september 2018 en wordt aangeboden aan de Zuidas in Amsterdam. De aanmelding is open en er is een informatiesessie in Amsterdam op 30 mei 2018. Meer informatie is te vinden op de website.

Een bewezen bijdrage aan de carrièreontwikkeling

Programmadirecteur Wim Holterman is verblijd door de accreditatie: “Het programma is sterk op de praktijk gericht, maar heeft tegelijkertijd een stevige wetenschappelijke basis. Het accreditatiebesluit bevestigt dit. Het is de combinatie van theorie en praktijk, die je ook terugziet in het docententeam van vermaarde professionals uit de M&A wereld en academische docenten, die het programma tot een succes maakt. Dat blijkt ook uit de carrièreontwikkeling van onze alumni, waarvan velen inmiddels leidinggevende posities in de fusie- en overnamewereld vervullen.”

Naast de NVAO accreditatie heeft de Executive Master of M&A and Valuation ook de internationale AACSB- en EQUIS- keurmerken. Het programma is ook geaccrediteerd door het Nederlands Instituut van Register Valuators.

Over de UGBS

De University of Groningen Business School biedt executive masters en executive programma’s gericht op het vergroten van de kennis en expertise van professionals en op hun persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie?

Laatst gewijzigd:28 februari 2020 11:03

Meer nieuws

 • 15 juni 2021

  Van ‘gesloten’ wetenschap naar Open Science

  Vera Heininga is sinds januari 2021 de Open Science coördinator en beoogd programmaleider van het aanstaande Open Science programma van de Rijksuniversiteit Groningen. Ze promoveerde in 2017 met een proefschrift dat ten dele gericht was op...

 • 17 mei 2021

  ‘Jongeren stimuleren, dat is mijn belangrijkste taak’

  Vierenhalf jaar geleden ontving hij de Nobelprijs. Tijdens de uitreiking in Stockholm nam Ben Feringa zich voor: nu ga ik wetenschap op de kaart zetten. Zijn missie krijgt een nieuwe impuls met de oprichting van het Ben Feringa Fonds, bedoeld om de...

 • 10 mei 2021

  ‘Gun dementerenden meer vrijheid hun sociale leven vorm te geven’

  Thuiswonende ouderen met geheugenproblemen zijn buitengewoon vindingrijk om zelf controle te houden over hun activiteiten buitenshuis. Demografen Jodi Sturge en Mirjam Klaassens zijn onder de indruk. ‘Of deze mensen meer kunnen dan we denken? Nee,...