Skip to ContentSkip to Navigation

University of Groningen Business School

Lifelong learning
Business School Executive programma's Opleiding Environmental, Social & Governance (ESG) Assurance

Waarom de opleiding ESG Assurance?

Veel ondernemingen laten Environmental, Social & Governance (ESG) rapportage of hun geïntegreerd verslag verifiëren door een externe partij, in de meeste gevallen door hun huisaccountant. Dat is echter geen wettelijk vastgelegde en aan een accountant voorbehouden taak. Elke gespecialiseerde professional mag deze werkzaamheden uitvoeren. Dit vraagt echter wel om deskundigheid op het gebied van de controle van niet-financiële en/of geïntegreerde informatie. In de praktijk blijkt dat de teams die door accountantsorganisaties hiervoor worden samengesteld, vaak deels bestaan uit inhoudelijk specialisten met beperkte kennis van controle en/of (assistent) accountants met beperkte kennis van niet-financiële informatie.

Daarom heeft de University of Groningen Business School (UGBS) speciaal voor deze professionals de opleiding ESG Assurance opgezet. Het doel is drieledig:

  • Het vergroten van de deskundigheid van (assistent)accountants op het gebied van de controle van niet-financiële informatie en integrated reports.

  • Het vergroten van de deskundigheid van specialisten (niet-accountants) op het gebied van de betrouwbaarheid van informatie en controletechnieken.

  • Het creëren van een aantoonbare deskundigheidsgraad die voor cliënten/opdrachtgevers waarneembaar is en waarmee betrokkenen zich kunnen onderscheiden in de markt.


40 PE

Door het volgen van het Environmental, Social & Governance (ESG) Assurance programma behaalt u 32 PE-punten.

Dick


“Binnen een overzichtelijk tijdsbestek behaalt u een deskundigheidsgraad, waarmee u zich onderscheidt in de markt.”

Prof. dr. Dick de Waard
Hoogleraar Accountancy en programmadirecteur ESG Assurance

Last modified:28 February 2020 11.06 a.m.