Skip to ContentSkip to Navigation
University of Groningen Business School
Connecting for impact
Business School Executive programma's Duurzaamheid | 6 keuzemodules

Ervaringen

Deelnemers aan de Online Collegereeks Duurzaamheid van UGBS en NBA delen hun ervaringen:


Evelyn Landhuis-Keus
"Verhelderend inkijkje in de duurzaamheidstransitie"

Evelyn Landhuis-Keus | Controleleider bij Eshuis Accountants en Adviseurs

"De collegereeks gaf mij veel achtergrondinformatie over duurzaamheid, zeker in combinatie met de aansprekende en praktijkgerichte sprekers. Vanuit mijn werkgever zijn wij zowel intern als met klanten aan de slag om duurzaamheid vorm te geven. Ik zocht dan ook vooral meer kennis en handvatten over de verschillende gebieden binnen duurzaamheid en hoe ik hier binnen Eshuis en met klanten mee aan de slag kan.

Het fijne van de colleges was dat er concrete voorbeelden aan de orde kwamen, waardoor het voor mij meer ging leven. Er is veel te lezen over theorieën en ideeën binnen duurzaamheid, maar hoe je dit ‘in het echt’ kan aanpakken ontbreekt vaak. Door de gastsprekers in de reeks krijg je echt een inkijkje in hoe de duurzaamheidstransitie bij hen verloopt en dat is heel verhelderend en stimulerend.”


Barth Scholten
"In korte tijd heel veel concrete informatie en kennis"

Barth Scholten | Investor Relations Officer bij ASR Nederland N.V.

"Wat mij enorm aansprak in deze reeks was de aandacht voor de hele breedte van ESG. Door de colleges heb ik nu beter inzicht hoe alles samenvalt en kan ik beter duiding geven. Ik weet nu waar te zoeken en met een kritische blik bepalen hoe de kennis toe te passen in de praktijk. Ik kan nu meer gericht en inzichtelijk bijdragen aan ons duurzaamheidsbeleid en ons bestuur ondersteunen in de afwegingen en beslissingen op dit gebied.

Beide professoren zijn heel down to earth en benaderbaar. Ook buiten de colleges om zijn ze snel met reacties op individuele vraagstukken. Een mooie reeks met in korte tijd heel veel concrete informatie en kennis!"


Adriaan Stel
"Inspiratie opgedaan om bedrijfsactiviteiten te koppelen aan onze SDG's"

Adriaan Stel | Manager Concerncontrol / Concerncontroller bij Nederlandse Gasunie N.V.

"Aanleiding voor mij om deze collegereeks te volgen, was dat ook op gebied van accounting meer eisen gesteld worden op o.a. de verslaggeving op duurzaamheid. Via deze colleges krijg je een goed beeld van de belangrijkste van vele initiatieven om duurzaamheid in jaarverslagen te verwerken. Ik heb inspiratie opgedaan om bedrijfsactiviteiten te koppelen aan onze Sustainable Development Goals.

Naast de inhoudelijke kant van wat de frameworks zijn, is het inspirerend om te horen hoe zowel peers vanuit andere industrieën als accountants vanuit een ander perspectief met de materie omgaan. Een leerzame wisselwerking met een gemeenschappelijke doel."


Laatst gewijzigd:22 augustus 2022 12:05