Skip to ContentSkip to Navigation
University of Groningen Business School
Connecting for impact
Business School Executive programma's De toekomstformule voor Digitale Transformatie

Sprekers

Algemeen

Thijs Broekhuizen , Wetenschappelijk Directeur bij University of Groningen Business School is samen met Robin van den Berg , Directeur van IT Academy Noord-Nederland het eerste aanspreekpunt van het opleidingsprogramma. Zij verzorgen de intakegesprekken.

Bart Jan Hoekman, hogeschooldocent Technology van de Hanzehogeschool Groningen, is verantwoordelijk voor alle techniek en technologie binnen het curriculum van de opleiding Communication & Multimedia Design. Bart Jan heeft een actieve rol tijdens het intakegesprek. Daarnaast bewaakt Bart Jan samen met Thijs de structuur en de rode draad van het opleidingsprogramma.

Jo Caudron

Jo Caudron, al jaren actief als digitaal ondernemer en betrokken bij meer dan 2 dozijn digitale bedrijven. Sinds 15 jaar is hij transformatie-strateeg. Met zijn innovatiebedrijf Scopernia helpt hij organisaties in heel Europa en het Midden-Oosten. Jo heeft ondertussen verschillende boeken op zijn naam staan die allemaal een bron van inspiratie proberen te zijn voor individuen, bedrijven en beleidsmakers in deze transformatieve tijden. Daarnaast is hij ook een veelgevraagd spreker. In november is zijn nieuwste boek ‘De toekomstformule’ verschenen en reikt hiermee een methode aan om de belangrijkste disrupties van morgen in kaart te brengen. Hij vertrekt vanuit uitdagingen en onzekerheden en biedt vervolgens een model aan om via duurzame innovaties oplossingen te vinden. Jo Caudron is een van de sprekers op de eerste dag van het opleidingsprogramma.

Henk de Jong

Henk de Jong, is CEO van Versuni (voorheen Philips Domestic Appliances) en is sinds 1990 werkzaam voor Philips. Daarnaast geeft Henk les in digitaal transformatiemanagement aan de ISE Business School in São Paulo en de IESE Business School in Barcelona. De Executive Education-programma’s van de IESE staan op de tweede plaats in de wereld beoordeeld door de Financial Times in de onlangs vrijgegeven ‘FT Executive Education Combined Ranking 2023’.

Menno Lanting

Menno Lanting, is veelgevraagd spreker, auteur en adviseur. Hij is expert op het gebied van impact van digitale technologie op leiderschap, ondernemerschap en innovatie. Daarnaast is zijn boek ‘Connect! De impact van sociale netwerken op organisaties en leiderschap’ uitgeroepen tot winnaar Managementboek van het jaar. Menno schreef verschillende boeken. Zijn meest recentste recente boek is ’20 vragen & antwoorden over digitale transformatie’. Alle deelnemers van het opleidingsprogramma ontvangen een exemplaar.

Peter van der Mark

Peter van der Mark helpt medewerkers, teams en organisaties te verbinden en prestaties op een effectieve wijze te verbeteren. Met een combinatie van beproefde methoden, levens- en bestuurlijke ervaring op het gebied van organisatieontwikkeling en gedragsverandering. Digitale transities hebben per definitief een grote impact op processen en dagelijkse werkzaamheden van medewerkers. Dat doet iets met mensen en hun organisatie. De aandacht hiervoor wordt onderschat en dat leidt onbedoeld tot misverstanden, onbegrip weerstand en vertraging. Tijdens de Masterclass van Peter van der Mark staat hij stil bij het gewenste leiderschap voor een succesvolle transitie. Wat zijn belangrijke uitgangspunten en kunnen medewerkers worden verleid en teams worden gemotiveerd tot ‘anders’ werken en waar nodig nieuw gedrag? Wat zijn de (bekende) valkuilen en hoe is dat te voorkomen?

Laatst gewijzigd:22 januari 2024 13:18