Skip to ContentSkip to Navigation
University of Groningen Business School
Connecting for impact
Business School Executive masters Executive Master of Finance and Control

Erik Reintsema, manager accounting & reporting

Erik Reintsema

'De combinatie van een persoonlijke benadering, respect voor de student en praktijkgerichte inzichten.''

'Wat ik als positief heb ervaren aan de EMFC is hoe de opleiding inspeelt op de actualiteit. Tijdens de colleges wordt uitvoerig ingegaan op zowel praktijkproblemen als ervaringen van de studenten zelf. Voor mij de juiste balans tussen theorie en praktijk.

Het volgen van de studie naast het hebben van een fulltimebaan vergt planning en doorzettingsvermogen. Verantwoordelijkheden op het werk drukken soms zwaar, gelukkig was de organisatie flexibel en stond ze open voor het gesprek. De opleiding opent letterlijk deuren, nog tijdens de studie kwamen er meerdere carrièrekansen voorbij. Bovendien houd je er een netwerk met goede contacten aan over.

Ik zie mezelf niet als een typische controller, ik richt mij veel meer op de softe elementen van het vak. Dat neemt niet weg dat ik balansen kan dromen, maar je zult altijd terug moeten naar de mensenkant; daar worden de cijfers gecreëerd. Het doorontwikkelen van vaardigheden en kennis stelt mij in staat om enerzijds aan de kant van de cijfers en systemen en anderzijds aan de mensenkant te werken. Tijdens de master worden beide kanten benadrukt.

Bovenal heb ik geleerd te relativeren en boven de materie te staan. Het is de kunst om dagelijks vanuit allerlei verschillende vakken en theorieën de problematiek op te lossen. Jezelf afvragen wat er aan de hand is, leert je de geleerde stof kritisch toe te passen. Dankzij deze integrale aanpak ben ik heel anders naar de werkelijkheid gaan kijken.'


Erik Reintsema is recentelijk afgestudeerd aan de deeltijd Executive Master of Finance & Control. Op dit moment is hij werkzaam als Manager accounting & reporting bij TVM verzekeringen. Voorheen was Erik CFO van Rabobank Almere.

Laatst gewijzigd:03 maart 2020 14:38