Skip to ContentSkip to Navigation
University of Groningen Business School
Connecting for impact
Business School Executive masters Executive Master of Finance and Control

Alie Heemskerk, business controller bij Rabobank

Alie Heemskerk

‘Interactie met studiegenoten en diversiteit van de groep geven energie’

'De opleiding geeft je een brede kijk op het controllersvak. De tijdsinspanning laat zich goed combineren met een baan. Als je een brede controllersfunctie ambieert en wilt investeren in jezelf, kan ik deze opleiding oprecht aanbevelen. Maar onderschat het niet!

De opleiding kost energie, maar geeft ook veel energie, vooral door de interactie met studiegenoten en de diversiteit van de groep. Mijn blik op hoe organisaties functioneren en wat mijn rol daarin kan zijn, is breder dan ooit. Als je echt gemotiveerd bent om het controllersvak op een hoog niveau uit te oefenen, is de tijdsinspanning goed op te brengen. Daar zeg ik zekerheidshalve bij dat je dat niet moet onderschatten als je een drukke baan hebt.

Mijn ideale plaatje? Als business controller een schakel zijn tussen bedrijfsvoering, strategie en finance. Ik laat graag zien dat controllers niet alleen maar ‘lastig’ zijn, maar vanuit hun expertise bijdragen aan de doelen die je samen wilt halen. Dat gaat verder dan de cijfers. Dat gaat over mensen en hun rol in de organisatie. Die verbinding met de werkvloer wil ik graag leggen. Deze opleiding geeft daar de handvatten voor.

Vanuit dat toekomstbeeld ben ik aan deze opleiding begonnen. Dat heeft me gebracht wat ik zocht: veel praktijk, diepgaande kennis, inspirerende discussies met docenten, medestudenten en gastsprekers, inzicht in mijn eigen rol. De opleiding is zo breed en divers, dat je er zelf kunt uithalen wat voor jou relevant is en aansluit op je loopbaanfase en persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt een goed beeld van de mogelijkheden die je als controller hebt. Een aspect dat mij betreft nóg beter belicht mag worden, is de toekomst van het controllersvak: de ontwikkelingen die op ons afkomen, met name op technologisch vlak, zijn van ongekende invloed op het bedrijfsleven, maar ook op de Finance & Control functies binnen organisaties. Wat dit betekent voor de controllers van de toekomst, vakinhoudelijk, maar ook op het gebied van competenties, verdient extra aandacht.'     


Alie Heemskerk is student EMFC. Zij werkt sinds 2012 als Business Controller bij de Rabobank. Daarvoor was ze als accountant verbonden aan Deloitte. Zij haalde haar MSc Accountancy aan de RUG, evenals haar Executive Master of Accountancy.

Laatst gewijzigd:03 maart 2020 14:38